• Nem minden szörny tesz szörnyűségeket.•
Ha a határok elmosódnak, akkor néha már nem is tudod, melyik oldalon kötsz ki.oldalunk videója
esküszünk, hogy rosszban sántikálunk

légy üdvözölve
a győztes mindig egyedül van

Beacon Hills sosem a nyugodtságáról volt igazán híres. A természetfelettiektől nyüzsgő városka ezer meg ezer meglepetést tartogatott mindig is a lakosai számára. Sosem tudhattad előre, hogy mi lapul meg a sötétben és mi feni rád a fogát talán a saját szobád rejtekében. S most a város újra a feje tetejére áll. Nagy a kavarodás, különböző korok szülöttei vegyülnek egymással, magukkal hozva valami rémisztőt, fenyegetőt. Ismeretlen fenevadakat, amik létezéséről az elmúlt évszázadban aligha hallhatott valaki. Senki sincs biztonságban. Senki sem menekülhet. Vagy te talán boldogulnál? Lépd át városunk határát és deríts fényt mindenre. Neked talán lehet némi esélyed.

Oldalunk alapítása: •• 2012.06.17jelentkezz be
Mutasd meg valódi éned
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
kischat
ne menj jégre, s el nem esel
Oldal statisztika
Kik vannak fölényben?
Az oldalon 48 aktív, elfogadott karakter
Vérfarkas
3
Ember
7
Diclonius
1
Goblin
0
Hellhound
1
Vadász
10
Hibrid
5
Incubus
1
Kitsune
3
Vámpír
5
Warlock
4
Wendigo
4
Vérjaguár
4
él ebben a sötét világban...Karmolás nyomok
Természetfeletti itt járt, nézd meg mit hagytak nekünk.☇ Madelaine Petsch


Yesterday at 11:18 pm

nyerteseink
gratulálunk az ősz legjobbjainak!

Avery

Sardothien
női karakter
Mortdecai

Wolsey
férfi karakter
William

Rofocale
előtörténet
Stella

Argent
művész
Kol

Mikaelson
bohóc
Malachai

King
rosszfiú
Tessa

Gray
szépség
Lynne &

Malachai
párkapcsolat
Baby &

Kol
játék
Avery &

Malachai
őrangyal
Beacon Hills lelkei
Lények az árnyékban
Jelenleg 13 felhasználó van itt :: 4 regisztrált, 0 rejtett és 9 vendég :: 1 BotA legtöbb felhasználó (51 fő) Csüt. Nov. 17, 2016 10:12 pm-kor volt itt.

Share | 
 
 Bestiárium


avatar


: :


Join date :
2012. Jun. 17.

Age :
5


Kedd Jún. 20, 2017 3:06 pmEmber
erőtlen személy, köztünk mégis a legerősebb


Ebbe a csoportba kerülnek az átlagos emberek. Mindenféle különleges, természetfelettivel kapcsolatos képesség nélküli személyek csoportja. Idetartoznak, a Beacon Hills Gimnázium diákjai, tanárai és a városka minden lakója. Karaktered lehet diák, tanár, könyvtáros, orvos, rendőr, stb. minden, amit csak el tudsz képzelni.


Vadász
vérét ontja azoknak, kik veszélyt jelentenek


Olyan emberek, akik tudnak a különféle természetfeletti lényekről és eléggé gyűlölik őket ahhoz, hogy vadásszanak rájuk. Egyes családok saját szabályrendszert, kódexet állítanak fel maguknak, míg mások önkényes igazságosztóként szelik át az országot, míg el nem pusztítják a lények nagy részét. Különféle harci képzettséggel és fegyverismerettel rendelkeznek. Általában csapatban dolgoznak, így próbálva kiegyenlíteni a lények különleges képességei okozta fölényeket, de akadnak magányos vadászok is. Átlagos embernek mutatkoznak, legtöbbször kerülik a feltűnést. Életmódjuk miatt gyakorta költöznek városról városra.


Vérfarkas
a telihold rabja, az éjszaka teremtménye

Olyan természetfeletti lények, melyek külsőre teljesen emberszerűek, ám képesek átalakulni vérszomjas ember-farkas hibridekké. A vérfarkas teliholdkor akarata ellenére is átváltozik. Erős érzelmek is kiválthatják az átváltozást, főleg a fiatalabbak, tapasztalatlanok esetében. Az átalakulás gyorsan, másodpercek alatt végbe megy: hosszú karmokat és tépőfogakat növesztenek, szemük pedig jobban hasonlít farkaséra, mint emberére, melynek színe aranysárga. Nagyon ritkán megesik, hogy egyes egyedek nem részlegesen alakulnak át, hanem teljesen, ám ez tényleg nem mindennapi dolog, így a legtöbben arról se tudnak, hogy ez lehetséges. Halálukkor visszaalakulnak emberi formájukra. Többféle legenda létezik arra, hogyan lehetsz vérfarkas. Karmolástól, ha elég mélyre megy, vagy ha iszol egy vérfarkas lábnyomából. Azonban kétféle mód a jellemzőbb: genetikailag öröklődik a családban, vagy pedig egy alfa harapásától változol át.
A farkasok szigorú hierarchia rendszer szerint élnek. Így aztán megkülönböztetünk egy alfát, akik a falka legerősebb farkasa, éppen ezért a falka vezetője és összetartója is. Ha egy alfa megöli a falkájának tagjait, birtokolni fogja az ő erejüket is. Ezen kívül vannak még béták, akik a falka egyéb tagjai. Azoknál a bétáknál, akiket egy alfa harapott meg, egy fajta megmagyarázhatatlan kötődés jön létre az alfa iránt. Néha a saját akarata ellen is szegülhet. Ha egy béta megöl egy alfát, azzal ő veszi át a helyét. Van még egy hierarchia szint, ahol az omegák állnak. Ők azok a farkasok akik nem tartoznak falkába, nincsenek társaik. Egy farkasnak veszélyes egyedül lennie, falkában sokkal erősebbek, hiszen a tagok védelmezik egymást. Éppen ezért az omegák a védtelenebbek a támadások ellen.


prérifarkas
szabadon vágtató prérifarkas, ki a teliholdnak hódol


A prérifarkas egy alfaja a vérfarkasoknak. Valakiből csak genetikai úton lehet prérifarkas. Mivel azonban nagyon ritka fajról van szó, ezért csak találgatásokat lehet hallani arról, hogy milyen fajoknak a kereszteződéséből alakultak ki, de annyi bizonyos, hogy az egyik szülő minden esetben vérfarkas. Éppen ezért rengeteg hasonló tulajdonsággal rendelkeznek. Külsőre teljesen emberszerűek, ám ők képesek a teljes átalakulásra. Vagyis képesek arra, hogy felvegyék a farkas alakjukat és négy lábon járó állatokká változzanak. A vérfarkasokhoz hasonlóan ők is nagyon kötődnek a teliholdhoz. Az átalakulás gyorsan, másodpercek alatt végbe megy. Halálukkor visszaalakulnak emberi formájukra.


Vérjaguár
falkanélküli bestia, ki lesből támad napfogyatkozáskor


A vérjaguárok az azték legenda szerint istenek, akik át tudnak alakulni egyes éjszakákon jaguárrá. Sok mindenben hasonlítanak a vérfarkasokhoz, de mégis különböznek tőlük. Hosszú karmokkal és hegyes tépőfogakkal rendelkeznek, a szemeik pedig zöld színben pompáznak. Bőrük lilás-kék színű lesz sötét foltokkal. Gyorsak, erősek, jó a szaglásuk, a hallásuk, a látásuk, és gyorsabban is gyógyulnak, mint az átlagos emberek. Abban viszont különböznek, hogy nem csatlakoznak senkihez, nem alkotnak falkát, nem tartanak tiszteletben senkit és semmit. Veszélyhelyzetben épp ezért gyakran magukra maradnak, túlélési esélyeik azonban jobbak az átlagnál. Nekik sokkal több időbe telik megtanulniuk kontrollálni a jaguár felüket, valamint a hold átka rájuk is nagy hatással van, ilyenkor gyakran elveszíthetik az önuralmukat.
A többi alakváltóval ellentétben a jaguároknak van némi mágikus képességük, mely kissé hasonlít a varázslathoz, azonban mindez megmagyarázhatatlan. Ezeket a varázslathoz hasonló képességeiket a La Iglesias nevezetű templomukban végezhetik, mely egy Azték templom, s egykor a jaguárok otthona volt. A templomban lévő csontok segítségével a vérjaguárok képesek berserkereket létrehozni, majd irányítani is őket. Ezen kívül a falba vésett Tezkatlipoka – a jaguár isten szimbóluma – is hatalommal bír, például képes valakit visszafiatalítani fizikailag és mentálisan is, ha mögé zárják.
Többféle legenda létezik arra, hogyan lehet valakiből vérfarkas. Ezek közül, ami a vérjaguárokhoz kapcsolható, az a karmolás. Ugyanis ha a karmolás elég mélyre megy, akkor a mondák szerint vérfarkas lesz belőled. De ez nem így van. Így csak és kizárólag vérjaguárokat lehet létrehozni. Csakhogy ez meglehetősen ritka jelenség, ennek esélye nagyjából egy a százhoz, hogy valaki így váljon vérjaguárrá. Ezen kívül azonban még születés és harapás útján is lehet valakiből vérjaguár, noha nem sűrűn találkozni ilyen lényekkel manapság, mivelhogy ez a faj nem szívesen változtat át embereket, és két vérjaguár szülő kell ahhoz, hogy egy teljes értékű vérjaguár utód születhessen. Bizonyos értelemben véve kihalásra ítélt fajnak számít, viszont életük hossza nincs megszabva úgy, mint fajtársaiké. Mondhatni halhatatlanok.


Vérhiéna
kiszámíthatatlan bestia, kinek vihogása egész az égig száll


Sokan úgy állítják, hogy a vérfarkasok testvérei a vérhiénák, mert hasonló falkarendszerben élnek, és viszonylag könnyű ezt a fajta 'kórt' elkapni. A vérfarkasokkal ellentétben azonban itt bármely hiéna képes harapás útján átváltoztatni valakit, nem szükséges hozzá alfának lennie. Viszont az ő esetükben az alfa csakis kizárólag nőstény lehet, mivelhogy nagyon kevés nő képes csak túlélni, ha egy hiéna megharapja. Az esetek többségében ugyanis belehalnak vagy jobbik esetben immúnisak a harapásra. Azok a női egyedek, akik mégis túlélik a harapást, majd teliholdkor átváltoznak, már eleve olyan erőre tesznek szert, amely a vérfarkasok alfáiéval vetekszik, és talán ezért, vagy azért, mert annyira ritkák, akár a fehér holló, a többi hiéna ösztönszerűen követni kezdik. Királynőjükként tisztelik azt a nőstényt, aki utat mutat nekik, és parancsokat oszt. Amiben még különböznek a farkasoktól, hogy bármelyikük képes teljes átalakulásra, de ez nem gyerekjáték. Mondhatni tanulni kell a dolgot, mert nem megy az olyan egyszerűen az első pár alkalomkor.
A természetüket illetően ritka sunyi jószágok, komolytalanok és javarészt megbízhatatlanok, bűnbandákba tömörülve élnek. Hedonisták, mindig a pillanatnak élnek, nem törődnek a következményekkel. Értelemszerűen sokat vihognak, még a legszomorúbb pillanatokban is képesek erre, ez talán abból adódik, hogy másféle hangot aligha tudnak hallatni. A telihold rájuk is hatással van, de nem akkora mértékben, mint a vérfarkasok esetében. Ők viszonylag hamar megtanulják uralni az ösztöneiket, viszont emberként is inkább hiénaként viselkednek, felülíródik az addigi személyiségük. Persze akadnak kivételek, de nagyon ritka...  

NEM ALKOTHATÓAK!


kitsune
sose bízz egy rókában, aurája felemészthet


A kitsune szó japánul rókát jelent. Eredetileg segítőkész, kedves, róka alakú istenek voltak. A kitsune alakja emberi szemmel nézve nem különbözik semmiben a többi emberi lénytől. Azonban a fényképeken, videókon és a farkasok szemén át nézve a dolgokat, már egészen más a helyzet. Így már láthatóvá válik az a róka alak, amivel a népmesékben és mondákban is ábrázolták. Az egyetlen, mindenki által látható jele annak, hogy valaki kitsune, az a szeme. Ugyanis ez narancssárgán világít amikor átalakul. A kitsune természetfeletti lény, aki tud mágiát használni, és hosszú ideig él (2500 év max), valamint nagyon gyorsan is gyógyul. A kitsune-nak több fajtája ismeretes; víz, tűz, levegő, föld és az energia. Értelemszerűen mindegyik egyed azt az elemet uralja, melynek képességét birtokolja.
Csak születés útján lehet valakiből kitsune.


Goblin
a kapzsiság mestere, csalóka üzletek kötője


A goblinok nem mások, mint enyhe mágikus erővel rendelkező, természetfeletti kereskedők. Roppant fogékonyak a különböző varázslatokra, érzékenyek a mágiára, így vonzódnak is hozzá. Éppen ezért nagyszerű kereskedők is, könnyen megtalálják az adott mágikus energia forrását, s ahogy csak tudnak, hasznot húznak belőle a maguk kis „piacán”. Gyakran boszorkánymesterek szolgálatában is állnak, segédkeznek nekik a varázslatokban, cserébe némi mágiáért (legyen az egy személyre szabott varázslat, vagy csak mágiával feltöltődött tárgy, kellék, stb), amivel szintén kereskedhetnek.  Kisebb, nem túl bonyolult varázslatokhoz ők maguk is értenek, de erejük sehol sincs a boszorkánymesterekéhez képest. Roppant kapzsik és nagyon ravaszak, így vigyáznia kell velük annak, aki üzletelni próbál velük, legyen az természetfeletti, vagy egyszerű átlagember, bárkit kiforgatnak a vagyonukból, ha lehetőségük adódik rá.
Egyébként közvetlen teremtmények, nem ellenségeskednek senkivel és nem rejtegetik magukat senki elől, még abban is csak a hasznot látják, ha mások tudnak a kilétükről. Bár látványos külső ismertető jegyeik sem igen vannak, így azért nem olyan könnyű kiszúrni őket. Teljesen emberszerűek, csak éppen az átlagnál alacsonyabbak, 150-160 cm között mozognak maximum. Az egyetlen, ami mégis különlegessé teszi külsejüket, az a szemük. Az, aki nem tudja, hogy mit kell keresni rajtuk, szinte észre sem veszi, hogy örvénylően kavarog a tekintetük. Mintha elnyelhetne bármit, amire csak rávetül a pillantásuk. Ám valójában ez csak külső kiütközése annak, hogy ezek a lények képesek magukba szívni a mágiát, bármiből, ami csak egy kevéske varázzsal is rendelkezik, legyen az tárgy, vagy élőlény. Ezzel tartják életben magukat, ezzel védik meg magukat. Bár a vadászokkal szemben képességükre nagyon nem támaszkodhatnak, csakis saját leleményességükben bízhatnak.
Öregedésüket a boszorkánymesterekhez hasonlóan ők is képesek lelassítani, megállítani, de maximum csak 100 évet élhetnek.
Nagy hatással vannak rájuk az emberek alkotta legújabb találmányok, holmik, amiket előszeretettel tulajdonítanak el saját maguknak, hiszen az elmúlt 100 évben, fajuk utolsó megmaradt tagjai bezárva, elzárva a külvilágtól tengették mindennapjaikat, most pedig, hogy szabadok, van mivel megismerkedniük. 


Lidérc
komisz tündér lény, ki fényével megigéz


Tündérszerű, csintalan, ártó lények, akiknek az jelenti a szórakozást, ha különböző csínytevéseikkel bosszanthatják a körülöttük lévőket, melyet egyéni képességeik mellett, csipetnyi mágiájuk tesz lehetővé számukra. Az ő megítélő képességük egészen másként működik, mint bárki másé a csínyek szempontjából, így sokszor előfordul, hogy a szimpla bosszantáson túllendülve, egyenesen életveszélyes tréfákat űznek másokkal. Ennek ellenére egyáltalán nem beszélgetünk gonosz lényekről, bár jónak sem nevezhetőek egyáltalán.
Kinézetre gyönyörű, emberforma teremtmények, akiket lidércfény ragyog körbe, mint valami kéken izzó aura, ami azon kívül, hogy fajtársaiknak, valamint a többi természetfeletti lényeknek segít felismerhetővé tenni őket, megmutatja, mekkora erővel rendelkeznek. Minél erősebb egy lidérc, annál élénkebb a fénye. Átlag, emberi szemmel nézve őket, nappali fénynél semmivel sem különböznek a szimpla halandóktól, éjszaka azonban, bárki számára észrevehető lidércfényük ragyogása, ha nem ügyelnek annak elrejtésére.
A lidércfény azonban nem csak az őket körülvevő aura, hanem kék fénnyel lángoló tűz, melyet könnyedén megidézhetnek kezeikben, s irányíthatják azt, akár támadhatnak is vele, bár ez utóbbi igen ritka eset, mert sok energiát emészt fel, s mert alapjáraton békés, nyugodt teremtmények. Legalábbis, egészen addig, amíg fel nem bosszantják őket, mert olyankor nem ismernek kegyelmet. A legokosabb, ha sosem bosszantanak fel egy lidércet, mert kiszámíthatatlan, hogy az adott lény vajon csak egy csúnya tréfával szándékozik visszavágni, vagy olyan „balesetet” teremt meg, ami akár halálos kimenetelű is lehet, mint például egy lakástűz. Ezen kívül előszeretettel férkőznek be álmokba, rémálmot generálva belőlük, s törik meg lelkileg az illetőt, mielőtt végleg az álmai börtönébe taszítanák.
Képességeik közé tartozik még öregedésük lelassítása (max 3000 évesek lehetnek), valamint a gyors önregenerálódás. Ennek ellenére ők sem halhatatlanok, a halálos kimenetelű sérülések velük is ugyanúgy végeznek, mint bárki mással, s különleges fegyverekre sincs szükség ahhoz, hogy megsebezzék őket.  


Boszorkánymester
varázslatok gyermeke, kiknek szíve fehér vagy fekete


Varázslatok ismerői, akiknek vérében mágia csörgedezik, ebből is látszik, hogy boszorkánymesterré csak születés útján válhat valaki. Kapcsolat fűzi őket a világhoz, a természethez és a természetfelettihez egyaránt. Ösztönösen érzik a körülöttük lévő mágiát, s képesek abból erőt is meríteni. Bár a varázslat bennük él, arányosan a korukkal (max 150 évig élnek) együtt növekszik, a saját hatalmuk sosem lesz önerőből akkora, hogy nagyon nagy erejű varázslatokra legyenek képesek vele. Éppen ezért hoznak létre varázsköröket, talizmánokat és olyan mágikus jelekkel ellátott tárgyakat, melyek képesek magukba gyűjteni bizonyos mennyiségű mágiát, amiket felhasználva tehetnek szert minél nagyobb hatalomra.
Ám ennek a hatalomnak ára van, és csak az adott boszorkánymesteren múlik, hogy mennyit hajlandó fizetni érte, ám ez minden esetben befolyással lesz a szívére. Az a boszorkánymester, aki a természet tiszta erejéből igéivel kér, s így merít a sajátjához, annak szíve fehér marad, de az, aki erőszakkal vesz el, vért áldoz, szíve sötétbe fordul, s a végén fekete marad.
Vékony a határ a fehér és a fekete mágia között, így a legtöbb mágia használó ügyel arra, hogy a határ jó oldalán maradjon, mert az, aki egyszer áttévedt a sötétbe, nem biztos, hogy valaha visszatérhet a fénybe, és tetteit a jó szándék, valamint önzetlenség helyett, immár az önzőség, hataloméhség, esetenként pedig, ártó szándék vezérli.
Alapjáraton a boszorkánymesterek feladata, hogy segítsék a természetfelettiek életét, gyógyítsák őket, és ha kell, tanácsot adjanak, főleg az újonnan átváltozott lények esetében. Néhányan ennek ellenére vadászok szövetségesei is, különleges szimbólumokkal ellátott tőröket, úgy nevezett athamét készítenek nekik, amik a nagyobb hatalmú teremtményeket is legyőzik, de hogy ebből mi hasznuk származik, már csak rajtuk múlik.  


Wendigo
húsunkkal táplálkozik, kannibál, kit vérszag fog körbe


A wendigok az indiánokhoz vezethetők vissza, a faj nevének jelentése "emberevő gonosz". Már ebből is látszik, hogy a wendigok kizárólag csak emberhúst esznek, hiszen semmi mást nem vesz be a szervezetük, és mindennek borzalmas íze van számukra. Az egyedek többnyire hónapokig is kibírják élelem nélkül, ha időközönként kisebb adag emberhúst fogyasztanak, azonban minél kevesebbet esznek, annál gyengébbek is, valamint a regenerálódó képességük sem működik tökéletesen.
A wendigok külsőre teljesen úgy néznek ki, mint az emberek, amik mégis megkülönböztetik őket, azok a teljesen fehérré változó szemek, és az éles fogak, melyek többnyire vadászat, harc közben, vagy kínzó éhség miatt jelenhetnek meg.
Képesek megérezni/megkülönböztetni fajtársaikat, illetve más természetfelettieket is, mindezt a vérszag alapján.
Wendigová születés, illetve harapás útján is lehet válni, azonban harapás által csak az változik wendigová, aki nem elég erős ahhoz, hogy megfékezze magát, s hagyja felülkerekedni a vérszomját, így egy héten belül eszik ember húst. Viszont, aki képes ellenállni a kísértésnek, és nem követ el kannibalizmust, annál harapás hatása is elmúlik.  


Diclonius
mutáns, ki láthatatlan karjaival halálos ölelésbe von


Egy mutáns faj, akik külsőre teljesen ugyanúgy néznek ki, mint az emberek, leszámítva két kis szarvat a fejük tetején. Telekinetikus képességgel rendelkeznek, melynek kulcsa az agyban található tobozmirigy. A dicloniusoknak láthatatlan karjai vannak, amiket vektornak neveznek. Ezekkel képesek megfogni vagy felemelni, elhajítani dolgokat, emellett keresztül is hatolhatnak velük bármin, valamint képesek vágásokat ejteni ellenfeleik testén. Általában ezek hatótávolsága csak pár méter, de az egyedek közt ennek értéke eltérő lehet, ahogy a láthatatlan karok száma is, de az minden esetben páros szám!
Vektoraikkal képesek a felnőtt férfiak megfertőzésére, akiknek gyermekei is dicloniusok lesznek. Ezek az egyedek azonban már nem képesek továbbadni a vírust, illetve nem képesek a szaporodásra sem.
A faj nem rendelkezik természetfeletti gyorsasággal, vagy erővel, hiszen a láthatatlan karjai elegendők ahhoz, hogy könnyedén végezzenek az ellenfeleikkel, vagy akár kivédjenek egy támadást. Egyetlen gyenge pontjuk a szarvuk; ha egy letörik, a vektorok száma a felére csökken, illetve kis ideig elvesztik az eszméletüket. Azonban, ha mindkét szarvukat elvesztik, az összes vektoruk eltűnik egészen addig, amíg a szarvak vissza nem nőnek, ez viszont hetekbe is telhet, addig pedig teljesen védtelenek.
A dicloniusok képesek megérezni fajtársaikat. Az egyedeknél erős az erőszakra való hajlam, legtöbbjük belső késztetést érez arra, hogy elpusztítsa az emberiséget, valamint bármely más fajt, és a saját fajtája legyen az egyeduralkodó.

// Ha egy mód van rá, ne essünk túlzásokba a fajt illetően, és ne használjuk ki a képességüket, hiszen könnyedén átlendülhetünk a ló túl oldalára, hogy legyőzhetetlen karakterek szülessenek, ezért a dicloniusokkal kapcsolatban két kikötésünk van;
maximum 10 vektorral rendelkező karakterek hozhatók,
maximum 10 méter lehet a vektorok hatótávolsága.

   


Hibrid
félvér lény, ki áthág minden szabályt


A hibrid két különálló faj kombinációja - ezek a lények csak születés útján lehetnek félvérek, vagy valamilyen orvosi beavatkozás következtében (például egy szervátültetés).
Mivel két természetfeletti lény DNS-e is megtalálható bennük, sokkal több képességre tesznek szert, mint az átlagos természetfelettiek, azonban a velük járó gyengeségeiket is megkapják. Ha elég ügyesek és képesek elfogadni, hogy nem tartoznak igazán egyik fajhoz sem, könnyedén erősebbé is válhatnak, mintha átlagos természetfelettiek lennének csak.
A félvéreknél mindig az egyik fél dominánsabb, de ez leginkább a külsőre vonatkozóan jelenik meg. Például egy félig diclonius és félig vérfarkas lény nem változhat vérfarkassá szarvakkal kiegészítve, vagy ha képes farkassá változni, nem örökölte a szarvakat.
Természetesen nem csak két természetfeletti lény kereszteződéséből jöhetnek létre hibridek, az egyik felük lehet emberi is, ez azonban azt jelenti, hogy gyengébbek fajtársaiknál, a képességeik pedig korlátozottak, és egyedenként eltérő módon jelennek meg.
A félig ember lényeknek is van azonban egy átkuk, mely megnehezíti a hétköznapjaikat a vadászok, ellenségeik vagy egyszerűen csak a többi természetfeletti között, hiszen minden újhold alkalmával elveszítik minden erejüket, s hosszú órákat kell egyszerű, sebezhető emberként eltölteniük. Ezzel ellentétben azonban minden egyes teliholdkor, a természetfeletti énjük veszi át az irányítást, ilyenkor azonban könnyedén a bennük lakozó szörnyeteg irányítása alá kerülhetnek, amit képtelenek megfékezni.


Pokolkutya
a pokol takarítója, a nemeton munkása


A pokolkutyák a legenda szerint a démonok csatlósai, a mitológiában pedig Hádész háromfejű kutyáját, Kerberoszt tartották ilyen lénynek. A pokolkutyák olyan személyeket képesek megszállni, akik életében valamiféle haláleset következett be. Egy ideig lappangnak a gazdatestben, s eleinte nem tudják, hogy ők micsodák. Valaminek vagy valakinek aktivizálni kell a benne lakozó szörnyet. El kell érni, hogy emlékezzen önmagára. Nagyon erősek, szinte az egyik leghatalmasabb természetfeletti, ebből adódóan azonban nagyon ritka is.
A pokolkutyák célja, hogy bármi áron megvédjék a természetfelettit, s titokban tartsák a létezését a nyilvánosság előtt, hogy az emberek ne szerezzenek tudomást erről a világról, így nehogy kitörjön a káosz. Ők azok, akik a holttesteket a Nemetonhoz viszik, hogy aztán ott elégessék őket – hiszen ők is a tűz elemet képviselik. Mivel ez egy nagyon felelősségteljes feladat, hatalmas erővel vannak megáldva, így jobb, ha senki nem kerül az útjukba, mikor a feladatukat kell végezniük, ráadásul ilyenkor arra sem emlékeznek, mit csinálnak, s képtelenek megkülönböztetni a barátot az ellenségtől.
A pokolkutyák átváltozása elég látványos, hiszen ilyenkor az egész testük lángba borul, íriszeik pedig narancssárgán izzanak, akár a parázs. Miután a pokolkutyáknak sikerül ráébredniük, kik is ők valójában, akkor már tudják irányítani a képességeiket emberi alakban is, valamint képesek irányítani önmagukat átváltozás után is, azonban csak nagy nehézségek árán, s nem kis idő elsajátítani ezt. Vészhelyzet esetén képesek felvenni nem e világi alakjukat is, mikor hatalmas, koromfekete kutyává alakulnak át éles karmokkal, izzó szemekkel, és ilyenkor is lángcsóvák veszik körül több helyen is. Valamint ahogy a mitológiában is ábrázolni szokták, úgy itt is három fejük van. Ezt az alakot azonban nagyon ritkán szokták csak felölteni, amiért sok erejüket felemészti.
Ezek a lények is rendelkeznek a természetfeletti gyorsasággal, erővel, valamint fejlett érzékekkel.
A pokolkutyákat azonban a többi természetfelettitől eltérő módon lehet csak kiiktatni, hiszen rájuk nem hat a hegyi kőris, vagy a madárberkenye, a telihold, vagy épp az ezüst golyók. Mivel a legenda szerint valamiféle démoni teremtményekről van szó, így a szentelt víz égető hatással van rájuk. A pokolkutya nem képes átlépni a sóval körbeszórt helyet, vagy kilépni a körből, ha éppen köré szórták le. A boszorkánymesterek által használt mitikus szimbólumok képesek megfékezni a pokolkutyákat. Több mágikus kör, vagy szimbólum is hatással lehet rájuk, legyen az bármilyen vallásból származó. A gyógynövények mérgező hatással vannak a pokolkutyákra, azonban ezek nem képesek végezni velük. A leghatásosabb fegyver a pokolkutyák ellen egy különleges penge, melyet athame (boszorkány tőr) néven ismerhetnek a vadászok. Ezek a tőrök különleges szimbólumokkal vannak ellátva, viszont nagyon ritkák. Nagy erejű boszorkánymesterek képesek csak beleégetni tőrökbe ezeket a szimbólumokat, azonban ezeknek egy idő után elmúlik az ereje, s idővel újra meg kell erősíteni azokat.


Vámpír
titokzatos, hátborzongató holt, kit az élők vére éltet


Történetük viszonylag rövid múltra vezethető vissza, azonban egy évezredre visszamenőleg szerepel majdnem minden kultúrában olyan tevékenység, amit ma a vámpír fogalomkörrel azonosíthatunk. Káin leszármazottainak tartják őket, s bár sokáig homály fedte létezésüket, évszázadok óta köztünk élnek.
A vámpírok sírjukból kikelt holtak, kiknek bőre sápadt, nagy szemfogaik és hosszú karmaik vannak, íriszeik vörösen izzanak, valamint földöntúli szépséggel, csáberővel felruházott emberszerű alakok. Nem mehetnek ki a napfényre, hiszen azonnal elégnének, ezért éjszakai lényeknek is nevezhetjük őket, akik többnyire elhagyatott helyeken - főként kastélyokban, kúriákban - laknak, és koporsóban alszanak.
Ezek a lények nem barátságosak, nem csillognak a napfényben és nem állati vért isznak, hanem félelmetesek, akik rettegésben tartják a települések lakóit, valamint emberek vérével táplálkoznak az életben maradás érdekében. A legtöbb esetben nem kegyelmeznek áldozataiknak, viszont előfordulhat, hogy ugyanahhoz a személyhez járnak vissza éjszakánként, így nem ölik meg őket.
Képesek befolyásolni, megigézni másokat, ezáltal pedig könnyedén szórakozhatnak mások elméjével és memóriájával. Emberfeletti gyorsasággal rendelkeznek, képesek pillanatok alatt köddé válni, valamint erősebbek egy átlagos embernél. Egyik képességük az alakváltás, ami jellemzően denevér alakban nyilvánul meg, így pedig képesek a repülésre is.
A vámpírok nem léphetnek megszentelt helyekre vagy templomokba, félnek a feszülettől, ami égető hatással van rájuk, ha a bőrüket érinti, ugyanúgy, mint a szenteltvíznek is. Csak úgy lehet megölni őket, ha karót döfnek a szívükbe, elégetik őket, vagy levágják a fejüket, hiszen gyors regeneráló képességgel rendelkeznek.
A vámpírok nem szaporodhatnak, csakis harapás útján válhat valakiből vámpír, ahhoz azonban vámpírvérrel a szervezetében kell meghalnia az adott embernek. Az új vámpírok általában követik nemzőjüket a kezdetekben, s utána is csak nagy akaraterővel képesek elszakadni, hogy aztán teljesen önállóak legyenek. A legelső vámpírok 1000 éve teremtettek, s ők még a mai napig is köztünk élnek, ebből kifolyólag, náluk idősebb egy fajtársuk sem lehet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://farkasborben.hungarianforum.net
 
Bestiárium
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Összesítés [Bestiárium]
» Danee

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: First steps :: Kezdetek kezdete-
Ugrás: