• Nem minden szörny tesz szörnyűségeket.•
Ha a határok elmosódnak, akkor néha már nem is tudod, melyik oldalon kötsz ki.oldalunk videója
esküszünk, hogy rosszban sántikálunk

légy üdvözölve
a győztes mindig egyedül van

Beacon Hills sosem a nyugodtságáról volt igazán híres. A természetfelettiektől nyüzsgő városka ezer meg ezer meglepetést tartogatott mindig is a lakosai számára. Sosem tudhattad előre, hogy mi lapul meg a sötétben és mi feni rád a fogát talán a saját szobád rejtekében. S most a város újra a feje tetejére áll. Nagy a kavarodás, különböző korok szülöttei vegyülnek egymással, magukkal hozva valami rémisztőt, fenyegetőt. Ismeretlen fenevadakat, amik létezéséről az elmúlt évszázadban aligha hallhatott valaki. Senki sincs biztonságban. Senki sem menekülhet. Vagy te talán boldogulnál? Lépd át városunk határát és deríts fényt mindenre. Neked talán lehet némi esélyed.

Oldalunk alapítása: •• 2012.06.17jelentkezz be
Mutasd meg valódi éned
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
kischat
ne menj jégre, s el nem esel
Oldal statisztika
Kik vannak fölényben?
Az oldalon 52 aktív, elfogadott karakter
Vérfarkas
3
Ember
8
Diclonius
1
Daimon
0
Hellhound
1
Vadász
10
Hibrid
5
Incubus
1
Kitsune
4
Vámpír
5
Warlock
6
Wendigo
4
Vérjaguár
4
él ebben a sötét világban...Karmolás nyomok
Természetfeletti itt járt, nézd meg mit hagytak nekünk.☇ Marie Killen


Pént. Márc. 16, 2018 11:12 pm
☇ Játszótársat keresek!


Vas. Márc. 11, 2018 8:44 pm
☇ Sheilah × Matthias


Vas. Márc. 11, 2018 7:31 pm

nyerteseink
gratulálunk az ősz legjobbjainak!

Avery

Sardothien
női karakter
Mortdecai

Wolsey
férfi karakter
William

Rofocale
előtörténet
Stella

Argent
művész
Kol

Mikaelson
bohóc
Malachai

King
rosszfiú
Tessa

Gray
szépség
Lynne &

Malachai
párkapcsolat
Baby &

Kol
játék
Avery &

Malachai
őrangyal
Beacon Hills lelkei
Lények az árnyékban
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég :: 2 Bots

Nincs


A legtöbb felhasználó (51 fő) Csüt. Nov. 17, 2016 10:12 pm-kor volt itt.

Share | 
 
 Flesh and blood


avatar


: :


Join date :
2017. Dec. 13.

Tartózkodási hely :
⚜ Beacon Hills

Foglalkozás :
⚜ Polihistor


Pént. Jan. 26, 2018 2:50 pm
vámpír: titokzatos, hátborzongató holt, kit az élők vére éltet
Charlotte & Mortdecai
Leadership is action, not a position.

Shadow preacher
1553 ♕
Hmpf. Azt hiszem, volt ennél jobb kezdőm is már. Ha baj lenne (nem lepődnék meg) akkor írj...♕

Olyan volt, mintha a tükörsima tóba hirtelen valaki követ dobott volna. Nem egyet, nem kettőt, hanem annyit, hogy lelkem tava már ne nyugodjon le. Folyamatosan hullámzott, folyamatosan a partot csapkodta, mintha attól kellene félni, hogy a víz elhagyja a medrét. A kövek: egyedül, mester nélkül, nem megbánt, érdemes az életre, nem szörnyeteg. Mindegyik után egyre jobban érzékeltem a káoszt. Lelkem viharzott, hurrikán keletkezett benne, és igazság szerint, nem tudnám megmondani, miért? Mi kavarog bennem? Csapongtam, nem találtam fogást, és ez rendkívüli módon zavart. Hirtelen nem tudtam, mit érezzek. Volt bennem kétségbeesés, magány, fájdalom, azonban erő, akarat, remény, határozottság, de még aggodalom, aggály is. Ingáztam közöttük, és egyik sem nyelt el igazán, hanem minden bennem volt. Sh, Charlotte, csak mély levegő. Lélegezz mélyeket, gyerünk! Újra és újra.
Egy embert megnyugtatott volna, ahogy a hűvös levegő végig szántja tüdejének belső falait, de én nem éreztem semmit sem. Újra az ágyamon ültem, szinte a homlokomra lehetett volna írni egy hatalmas kérdőjelt. Egy mérleg közepén álltam, és épp arra csúsztam, amerre nagyobb volt a súly. Egyik oldalon volt Nick, a pokolkutya, az ismeretlen "mesterem" és minden idegen lény, a másik póluson az ártatlan emberek, és néha megjelent Lord Wolsey is rajta, hogy mindent romba döntsön. Az ő értéke bőven több volt, mint az ellene lévő oldalon... Azonban nem mindig egyenlített.
Egy népnek az erődre van szüksége, nem a kétségeidre.” Mint mindig, most is nagyanyám szavai zavarták meg a vihart, egy pillanatra hoztak csöndet. Régen azt hittem, mind csak üres szó, most mégis, mikor magamat nem ismerem, akkor a leghatékonyabbak. Ironikus...
Pihenni akartam, mindent lezárni, és csak feküdni, azonban agyam nem akart kikapcsolni, folyamatosan járt, vagy ha éppen kezdett volna lassulni, akkor bedobott pár emléket, amitől megint csak megfeszültem, mint egy hangszer húrja. Bárhova néztem, és az ő hideg, világos szemeit láttam, mintha csak folyamatosan szemmel tartana és meglátná azt, ami engem alkot, ami engem mozgat, az én szerkezetemet. Azt a pillantást, ami máskor oly meleg, barátságos, rejtélyes. Emlékeimben hideg, távolságtartó, fürkésző... Mi bajom van? Mikor vert gyökeret a gondolataiban? Ki hintette el a magot hozzá? De már késő kiirtani, már megerősödött, mert én észre sem vettem. Beköltözött gondolataim közé, megbújik közöttük, és a legrosszabb pillanatokban ad jelet magéról, hogy már pedig ott van.
Egy pár tincset hátratűrök a félhomályban, mintha ezzel el tudnám seperni, nyomni, és csönd lesz. De késő, már késő. Mindenhova követ, ha csak a hűtőhöz caplatok el esetleg a fürdőben, mintha a vízzel lemoshatnék mindent, de egyre jobban érzékelem, hogy már pedig saját csapdám áldozata leszek, és nem kerülhetem el - nem mintha akarnám -, ma este újra találkozunk. Egyszerre várom és kerülném el. Csakhogy választottam egyszer már könnyebb utat, másodszor nem hibázhatok. Én voltam a brit királyi hercegnő, ezt nem szabad elfelejtenem, még ott vannak a nyomok, amik árulkodnak erről. Csak mert vámpír lettem, nem gyengülhetek el. Erőt kell kovácsolnom, nem lehetek örökké Lord Wolsey keze alatt, hogy túléljek. Még ha mi az időtlen időkön át létezünk is, örökké nem leszek a „diákja”. Egyszer vége szakad az alkunknak, és azt a percet egyre kevésbé nem várom.
A tükör előtt néztem magammal farkasszemet, egy tincset csavargattam. Pont olyan rozsdabarna kezdett lenni, mint Williamé és Henryé, csak a festék kopott már le. Mint mikor Hamupipőke visszaalakul cselédlánnyá a bál után, én sem akartam. A jelek csak tudatos honvágyat ébresztenének, és ez hiányzik mindennek a legtetejére már. Mert attól, hogy a festék lekopik, én még nem leszek ember.
Ahogy lejjebb kúszott a nap az égen, máris kiszöktem festékért, még ha ez azt jelentette, emberekkel kell egy teremben lennem. A tegnapi óra hatásosnak bizonyult, hogy az illatokat is próbáltam elkülöníteni, míg végül inkább elsiettem, ahogy éreztem torkom kaparását. Ez sosem fog változni, folyamatosan éhezem, azonban reggel már jött egy doboz Mollytól. A tasakok katonás rendben sorakoztak benne, amiből választottam véletlenszerűen. Megkóstolva őket próbáltam ízekre bontani, meghatározni, mennyire édes, mennyire sós, mit veszek észre. Azonban a felét gyorsabban kivégeztem, mint vártam. Még mindig nem futok olyan jó időt, mint kellene.
Végül 10 előtt nem sokkal sötét, lenge blúzban és egy színben illő nadrágban, magassarkúban hagytam el az épületet. Ilyenkor ébredezik az esti világ, így nyugalomban tudok áttérni az irodaházig, ma azonban nem így volt, noha beletartozik, kisebb kerülővel is mentem.
Egy-két utcával lehettem csak arrébb már, körülbelül fél percnyire voltam, nem több, mikor feltűnt egy száguldó jármű a kanyarban. Fekete Volvo, de ez lényegtelen ahhoz, hogy az úton éppen egy édesanya és egy gyerek sietett át ily későn. Nem kellett jóslással foglalkoznom, hogy tudjam, célegyenesen el fogja a párost találni és én ennek a szemtanúja leszek. Páholyból nézhetem végig, ahogy a felelőtlen sofőr halálra gázolja őket. Ösztön, reflex? Ki tudja, hogy mi volt a mozgatórugóm, mikor leléptem a járdáról. Az esti sötétet belepte a fékcsikorgás, az emberi sikoly majd a puffanás robaja, ahogy a fém megfeszült. Minden letisztult, olyan fehér lett, tekintetem a gyerek kétségbeesett arcán volt, aki csak nézett fel rám, majd az anyjára oldalra. A nő nem úszta meg zúzódások nélkül, ahogy taszítottam rajta, talán el is tört a keze, azonban a fiúnak semmi baja sem volt a sokkon kívül. Elmosolyodtam, életemben először nem éreztem éhséget, helyette minden porcikám égett. Szúrt a mellkasom, kezem belefutott a motorháztetőbe. Lehettem fizikailag erős, de nem törhetetlen. Ömlött a vágásokból a vér, valahol hófehér csontom bukott ki. Testem próbálta összerakni magát, próbált regenerálódni lassan, azonban kevés volt hozzá a testemben a vér. A porcelánbaba összetört...
Elmémet elöntötte a fájdalom, érzékeltem, hogy a fém belevágott karomba, lehúzta róla a húst, összetörte a csontjaimat, mintha csak egyszer hurkapálcák lennének. Mellkasom sajgott, a bordák bevágtak, szinte fulladás keletkezett bennem, azonban nem kellett kapkodnom a levegő után, hogy a tüdőmet nem jukasztották ki, arról csak ez tett bizonyosságot, hogy torkomon nem éreztem meg az ízt. Egyelőre... Összehorzsoltam, vertem lábamat, a nadrágnak egy dolog, hogy annyi volt, de bokám kifordult. Leginkább a felsőtestem viselte a sérülések 80 százalékát. Fájt, tényleg fájt, néma sikoltás szökött ki belőlem.
A jármű sofőrjére pillantottam, és megéreztem. Tudtam. Láttam, ömlött fejéből a vér. Illata, látványa máris hatott rám. Rosszul kezdtem érezni magam, pontosítva éhesnek. Közel volt. Élő volt. Ehető volt. Finom volt. Segíthetett volna rajtam. Alsó ajkamba haraptam, ahogy húztam ki a kezemet. Káosz a fejemben elcsöndesült, helyette valami kínzó vette át, ülte meg minden egyes idegszálamat. Fájt... Vámpírlétem óta valami fájt fizikailag. Véresre harapdáltam az ajkamat, vér keveredett vérrel, és ha akartam, sem tudtam volna elfelejteni. Mart a torkom, meg sem akartam szólalni, mivel még több vérszag jutott volna a szervezetembe. Előtte egy, maximum két órája ehettem, mégis annyira friss volt, és ínycsiklandó, hogy a távolban ugyan a szirénák felhangoztak, én mégsem tűntem el, mégsem voltam óvatos, ámbár, alig tudtam mozogni. Hallgattam szíve dobogását, figyeltem a sebeit, ahol alvadt a vér, de szíve tovább pumpálta a maradékot. Egy pillanatra tényleg elgondolkodtam azon, hogy itt menten elfogyasztom őt, annyira csábítóak, ha eljutok hozzá. Rosszabb, mint bármilyen drog, alkohol, akármi, ami az emberi életben függőséget okozhat.
Mondjon nemet” - a kiűzött személy mély hangja csak megszólalt a fejembe. Oh, átkozott Lord Wolsey, miért kell még most is a gondolataim között lennie?
Egyszer mondta, az én arcom mégis grimaszba torzult. Charlotte, el kell innen menned. Most! Roncsolt, összetört kezemet néztem, szúró mellkasomat, kifordult bokámat, ahogy a kocsi tolt egy sort rajtam az ütközéskor. Nyelvemen íztelen folyadékot éreztem meg, saját véremet, ahogy torkomon akart feltörni, mégis csak kilyukadt a tüdőm. Kapkodni kezdtem, amitől csak egyre rosszabb volt.
Charlotte... Nem... De gyere... Nem... De gyere... Dilemma. Mi nagyobb bennem? Ösztön vagy akarat?
Én döntök. Nem a vámpír, nem is Wolsey. Én döntök, csakis én! Kidőltem, mint valami bábu, fájdalmasan nyekkentem, és a gyerekkel néztem szembe. Neki azt kell látnia, ahogy valakit elfogyasztok? Engem figyelt és jött volna közelebb, de a következő századmásodpercben már ott sem voltam, mintha sohasem lettem volna. Sebesen mentem a liftig pedig minden lépésre felgyulladt bennem a fájdalom szikrája, de az akarat, hogy jussak távolabb tőle, tőlük, egész erős volt.Bevágódtam a dobozba. Egyre rosszabb volt.., Neki dőltem a falnak erőtlenül, kábultan, még mindig beharapott ajakkal, végig csúsztam a fal mentén, egészen le a padlóig. Mintha saját magamból téptem volna ki valamit... Döntöttem. Nemet mondtam. Jól döntöttem.
A vörös nedű távozott szervezetemből, egyre kevesebb volt arra, hogy testem felépüljön. Pedig még csak nem is szenteltvíz volt vagy ezüst, szimplán túl sok volt a seb és a törés. Meghalhatnék így? Nem hittem, és nem is akartam, bármennyire csöndesült elmém. Mintha egy katatón állapotba kerülnék, míg sejtjeim össze nem rakják szilánkjaimat, össze nem húzzák a sebeket, vissza nem illesztik a csontokat, hogy megint csak makulátlan legyek, pont olyan, mint eddig...
Nyílt a liftajtó számomra nagy robajjal, ami megzavart mindent. Mollyt éreztem, aki szemügyre vett. Jajj, nekem! Tudtam, hogy nem tudnám bántani... Ennek ellenére, még gerjesztette étvágyamat. Torkom égett. Mart. Kapart. Éhes voltam. Szükségem volt vérre. Most.
- Molly...- mondtam olyan hangon, mintha két száraz pergament dörzsöltek volna össze és fejben eldöntöttem, hogy felállok, de csak nem akartam mozdulni. Arrébb csúsztam, de a mozgás még mindig olyan volt, mintha égő tűzbe lökdösnének. Gyötört, és minden gondolatomat el akarta űzni. Miért fáj ennyire? Szúrt porcikám, zsibbadt kezem és lábam. Hirtelen fáradtnak éreztem magam, és akár a padlón is szívesen pihentem volna.
A mentők biztosan kiértek, és a három személy életben maradt. Ez végül is a lényeg. Én fel tudok épülni, de ők nem, ha csak elsétáltam volna. Strigula értük, hogy nem haltak meg, de ennyi nem egyenlíti azt a számlát, amit okoztam. Vámpírlétem alatt most először voltam büszke magamra. Duzzadt lelkem, mert tudtam, jót tettem. Áldozatok árán is, de a nép az első!  
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar


: :

Join date :
2017. Aug. 15.

Age :
202

Tartózkodási hely :
Beacon Hills

Foglalkozás :
Businessman


Vas. Feb. 04, 2018 5:33 pm
vámpír: titokzatos, hátborzongató holt, kit az élők vére éltet
Lesson three

To: Charlotte Rowndis

Súrlódások. Kattogások. Apró mozzanatok. Reccsenések. Suttogások. Léptek. Sötétség. Emberek jártak-keltek irodámban, ám én nem figyeltem rájuk. Alkarjaim íróasztalomon pihentek, homlokom rájuk fektettem és ülve, előre görnyedve aludtam. Lehunyt pillákkal adtam át magam egy másik világnak, az álmok birodalmának, egy békés, lélekig nyúló feketeségbe, mely simogatón ölel, megóv mindentől, önnön gondolataidtól, érzelmeidtől, a külső világ gondjaitól és annak minden tényezőjétől. Alámerültem egy tóba, abba a végtelen lebegésbe, melyet egyedül az éber elméjű ájultak és kómások képesek átélni, illetve a vámpírok, kik eme létbe szenderülve, elbújva az öröklét nyomasztó, fojtó súlyától nem-emberi alvássá változtatják ezt, pihentetve önnön lényük, természetfeletti valójuk, a végtelen létezés terhét. Felelősség, hatalmas kihívás és nagy felelősség az Éjszaka Gyermekének lenni s ezt, oly’ kevesen látják, értik, érzékelik. Talán, mindenidők uralkodói, ők képesek lehetnek megérteni, átérezni mit is jelent ez, de igazán megtapasztalni és tudni, csak az évszázados figyelés, tapasztalat állhat elég közel ahhoz, amik mi vagyunk.
Egyedül vagyok. Egyedül e szobában, egyedül e világban. Egyik napról a másikra vettek el tőlem mindent, s mikor hosszú álmomból felébredtem, egy vadidegen helyen találva magam rájöttem, újabb dolgot vesztettem el. Semmim se maradt, és ha Molly nem volna ily’ kitartó, valószínűleg kapcsolataimat tekintve is egy szál fa módjára állnék egy kivágott erdő hűlt helyén. Nincsen senki, ki annyit élt volna, mint én. Egyetlen teremtett lény sem képes átérezni, megérteni mindezt, és ha volna is mellettem valaki, bárki, van valami amin nem változtathat. Az örökkévalón kívül, fajtámon kívül esik ez a valami, még pedig a legrosszabb fertő, mely bárkit elragadhat. Magány. Ha társaságban állok is, a magány ott csücsül vállaimon. Tekintetem üressé teszi, személyem elérhetetlen fizikummá, egy szobor mozgó megtestesülésévé. Hangom komoran cseng tőle. S nem, e szerep nem az a fajta kisugárzás, mely a vámpírok csáberejét adja, az elérhetetlen szeretőét, hanem valami sokkal sötétebb, átkozottabb dolog. Hűvös, rideg teremtménnyé tesz bármit és bárkit, valakivé, kinek társaságát senki sem keresi, és éppen ez lesz az, ami kiegészítve mindazzal, amit átéltem, ellopja tőlem a legapróbb reménysugarat is. Elveszek az idő végtelenében, képtelen vagyok rendes talpamon állni tőle, a bizonytalanság és káosz szélén lehajtott fejjel adom meg magam neki, mert tudom, nem is enged mást gondolni, egyedül vagyok. Magányosan.
Egy egészen apró, meleg tenyér kúszik végig vállamon, lapockámat követve siklik át előző esti zakóm anyagán, egészen másik oldalamra, s vissza. Édes hangon, lágyan és halkan, szinte suttogva szól a hozzá tartozó személy ajka. Ébresztget, hívogat, megpróbál visszavezetni álmom sötétjéből, a semmiben lévő lebegésből abba a valóságba, melyben ő él és lélegzik, minek részese. Tenyere bíztatón, magabiztosan érint, vállamra kúszik, majd kézfejével, finom vonalú ujjaival végigsimít állkapcsomon, előre nyúl államig, fejem megemelésére ösztönöz, késztet az ébredésre. Cirógat mutatóujjának puha érintése, miként visszavándorol fülemig, végül hajamba túrva fejem érinti.
Lassan, nehézkesen emelem fel fejem, engedek az ébredés késztető erejének s mikor magam mellé fordítom pillantásom, senkit se látok. Egyedül vagyok szobámban. Senki nincs velem. Még tart a bóbiskolós józanodás, amikor ráérősen talpra állva észreveszem, időközben kicserélték a szőnyeget, eltűnt minden arra utaló jele annak, múlt éjjel itt egy holttest feküdt. Velem szemben, az ajtótól balra egy kis szekrényen friss ruha, teljes öltözet pihent gondosan összehajtva, simára vasalva, illetve egy papírvékony dosszié. Megdörzsöltem arcomat, igyekeztem életet lehelni belé, bármennyire is paradoxul hangozhat ez. A redőny fel lett húzva, csillagok és városunk fényei szűrődtek be az üvegen keresztül, majd pár másodperccel később ráeszméltem, sötétben ácsorgok. Egyedül. Magányosan. Hmph.
A kikészített dossziéhoz léptem, felcsaptam és belepillantottam. Alig volt rajta pár sor, az elhunyt adatait tartalmazta, legalábbis azt a csekélységet, amit Molly ki tudott deríteni róla. Illetve egy cetli is pihent hozzá, még pedig pár aggódó szó kanyargott rajta. Összecsukva letetem az íróasztalra, majd neki láttam önnön magam felfrissítésének. Egy tálba friss vizet öntöttem, megmostam vele arcomat, nem mintha bár mennyit is képes lennék izzadni, hiszen élőhalottként nem működik testem ezen funkciója. Hűvös maradok, hideg, még egy igazán forró helyzetben is. Előny-e vagy hátrány… néha mindkettőnek érzem. Nem kapkodtam el az átöltözést, az öblítőtől csábítóan illatozó új ruhaneműket nagy gonddal vettem fel, monoton, komótos rutinsággal igazítottam magamra minden kiegészítőjével együtt. A tükör előtt állva végeztem el az utolsó simításokat, majd megállva szemügyre vettem az eredményt: Hűvös, szigorú kisugárzás; üres, élettelen tekintet; magas, mozdulatlan szobor; rideg magányosság. Valóban ez lennék én? Szinte látom ahogy egy egészen más személy néz vissza rám, még pedig egy kócos, magát elhagyott alak képében. Én vagyok, valamikor tél elejéről. Kedvtelenül veszek egy mély levegőt, mire hirtelen fény kúszik a padlóra, ahogy asszisztensem kinyitja az ajtót és bekukucskál rajta. Halványan elmosolyodik, belép és összeszedi a szennyest. Szól, mond valamit, ám nem értem mit mond, fel nem fogom érzékeimmel hangja dallamát, annak játékát szavaival. Halkan kattan a zárt, fordul a kilincs és újra egymagam vagyok. Sötétségben, tükör előtt ácsorogva meredek bele abba a valamibe, mely visszatekint reám.
Charlotte. Percekkel később üres elmémbe beleszökik e név, majd olyan érzelmek kezdenek pislákolni bennem, melyekről nem tudnám megmondani, hogy előre, vagy netán hátra löknek jelen állapotomban. Olyan kicsiknek, csekélynek tűnnek. Apró, egészen morzsányi parázsnak s nem tudom, ki vált-e belőlem bármit is. Leharcoltan sóhajtok, míg végül megmozdulok egy elhagyatott báb módjára, töltök egy pohárral magamnak, egyfajta reggeli kávé helyett kortyolok bele. Megszínezi ajkaim a vörös folyadék, legördül torkomon kesernyés ízt hagyva maga után. Szinte józanító, üdítő, mint egy erős pofon, mely hűvösen és csípősen csattan az arcon. Pár korty alatt el is fogy. Vékony mosollyá húzódnak ajkaim. Érzem, újra érzem… élek.
Két órája ülhettem már íróasztalom mögött, az aznapi elmaradásaimon dolgoztam, immáron felfrissülve, megébredve, kijózanodva, új csomagolásba bugyolálva, rendezett irodában, tisztaságban, önnön komolyságomban. Tisztában voltam vele, lehet azok után, ahogy otthagytam, nem fog hamar megérkezni, talán el sem jön az ifjú vámpírnő, és ha így lenne, nem fogom oly’ keményen felróni neki, mint legutóbb. Ez az egész, a helyzet, a feladat, kettőnk kapcsolata egészen… viharos. Átláthatatlan háló, mely magába ragadja gondolataimat, nem hagy koncentrálni másra, mert újból és újból előkúszik egy félmondat hatására is. Az első találkozásunk, a tegnap történtek, mind egyszerre olyan negatívak és üdítőek, mint az a séta a parkban. Megrémít mindaz, mi ott történt, akkor éjjel, ugyanakkor képtelen vagyok kiverni fejemből. S az a csilingelő, önfeledt nevetés… mosolya a legszebb.
- Wolsey! Segítsen! – hirtelen töri meg az épületben ülő csendet Molly ijedt, hangos felkiáltása, magas sarkújának szapora kopogása, mely a bejárat felé távolodik el. Hirtelen kapom fel fejemet, kisietek hozzá a hatalmas térbe, és egy egészen századmásodpercnyi időre megtorpanok, ahogy a felvezető lift felé fordulva megpillantom a benne lévő nőt, érzékeim elárasztják a vér és minden más ezer meg ezer információja. Kikerekedett tekintettem veszem tudomásul az ifjú embernő hangszíne miért volt olyan, amilyen. Aggódó vonásokkal, futok hozzájuk, térdre ereszkedve nyúlok a sérült felé.
- Hozd az elsősegélydobozom! – utasítom asszisztensemet, ki rögtön felpattan és elsiet. Figyelmemet a fiatal vámpírnő köti le, ki alig pár másodpercen belül el fogja veszíteni eszméletét - Charlotte! Charlotte, nem lesz semmi baj. Rendbe fogsz jönni. Hallod, Charlotte, minden rendben lesz. Maradj velünk. Maradj velem. – hangom aggódón csengett, valódi, őszinte törődéssel telve. Abban a pillanatban minden megszűnt számomra, az összes előtte lévő dolog, és nem gondolkodtam jövőn se, csak a pillanat maradt. Tenyeremet arcára helyeztem, tekintetét kerestem, íriszeit, melyeket lassan elnehezedő pillái takartak el.
Hagyhattam volna. Ezekbe a sérülésekbe nem tud véglegesen belehalni, újra éledt volna, tüdeje hirtelen telt volna levegővel, ahogy helyre áll szervezete szépen lassan, ám nem tudom mennyit evett sérülései előtt, ráadásul… nem kellemes, kifejezetten hideg és kerülendő a halál, még számunkra is. Minden egyes ilyen alkalommal elveszítjük lelkünk egy darabkáját. Nem akarom, hogy eme rossz érzéssel ébredjen. Emberségéből, lényéből veszítene, mely nem lenne a legjobb ilyen fiatalon, különösen azok után, amin keresztül ment. Nem! Nem veszíthetem el…
Még a liftben elláttam sérüléseit. Molly tudta, melyik dobozról beszélek. Még magamnak készítettem elő, ha szükség lenne rá valamilyen okból kifolyólag, és mivel Charlotte is vámpír, őt is megmentheti a haláltól. Friss vért jutattam szervezetébe, ami elősegítette sebei regenerálódását, ezenfelül bekötöttem ott, ahol kellett. Mivel még kifejezetten fiatal, a törésnek szüksége lesz pár órára, talán egy napra is, mire teljesen felépül, illetve a nyílt sebeinek sem elég két pillanat, belső sérüléseiről nem is beszélve, mely elsőbbséget élveznek a gyógyulás szempontjából. Az egyik asztalt lepakolva helyet csináltunk neki, erre fektettem fel, feje alá téve pár dossziét irodai párnát kapott. Lemostuk róla a vért, bekötöztem ahol szükség volt rá, majd hagytam pihenni. Ott ültem mellette, végig ott maradtam, hallgattam egyenletesen stabillá és nyugodttá vált légzését, figyeltem, ahogy zúzódásai lassan elhalványulnak. Bár, az iroda a földre került holmiktól és a széjjelhagyott véres-vizes tálaktól nem tűnt rendezettnek, azért azt elmondhatom, sokkal békésebb lett, most, hogy már nem érzem azt, szívem kiszalad mellkasomból. Alaposan rám ijesztett, de megmentettük. Asszisztensem asztala mögött írogatott, Charlotte egy másikon pihent, jómagam… mellette ülve őriztem épségét s álmát.

Mortdecai Wolsey tollából


Bad Dream † 1 424 † Tökéletes lett, ne aggódj miatta! † @

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar


: :


Join date :
2017. Dec. 13.

Tartózkodási hely :
⚜ Beacon Hills

Foglalkozás :
⚜ Polihistor


Pént. Feb. 09, 2018 9:29 pm
vámpír: titokzatos, hátborzongató holt, kit az élők vére éltet
Charlotte & Mortdecai
Leadership is action, not a position.

Shadow preacher
1286 ♕
- ♕

Minden kusza, mintha kilépett volna a vonalak mögül, ahogy a hangok furcsán konganak, a színek egybefolynak, a szagok pedig szétválaszthatatlanok lesznek, miközben közeledik felém az ismerős női arc. Kellemes vonásait most aggodalom rántja össze, nem csak szemét, ajkait is, ahogy valamit mond, de az én tudatomig el sem jut, miközben az arcára fókuszálok. Molly… Vér… Mondani akartam, kiejteni az ajkaimon, de csak én éreztem úgy, hogy kiejtettem, különben ajkam meg sem mozdult, még csak milliméternyit sem. Ott ültem merő vérben és görcsben, ahogy a fájdalom összetartott, mert semmi más nem kapcsolt már a valósághoz, csak a pulzálás karjaiban, lüktetés a lábaimban, szúrás a mellkasomban. Regenerálódtam, de mégsem abban a sebességben, amit én vártam volna, hiszen ez pár karcolás, nem igaz? Nem? De a karcolás csak a bőrfelszínen jelentkezik, miközben az én kezeimen alig volt hús, nem hogy bőr is még…
Lassan kúszott ki a képből Molly, csakhogy gondolataim már nem vittek előrébb, hogy meg is értsem, hogy miért. Miért vagyok ennyire lassú? De egyre csak lassultam, egyre csak szürkült be minden körülöttem… De mielőtt még attól kellett volna aggódnom, hogy egyedül maradok a lift fogságában, más jelent meg. Hófehér bőr, világos szempár… Az a szempár, mely még álmaimban sem akar békén hagyni. Pont ugyanaz, de… De most más volt. Most nem rideg, merev, hideg, távolságtartó, hanem sokkal közelebbi. Nem fogtam fel a vonásait, ahogy a kép valamiért elvesztette fókuszát, és minden merő homály volt, csakis a szempárral néztem szembe, ami a lelkemig is hatolt, csak én nem vettem észre. Abba a szempárba, ami mindig is követett... Olyan könnyű volt elnyelődni vele, olyan magával rántó volt, amitől az ember megszédül. Lassan kivettem orrának vonalát, egészen ajkáig, álláig, mire összevontam a szemöldökömet, vagy legalábbis próbáltam. Ajka mozgott, de a szavak már el sem jutottak fülemig, minden olyan tompa lett, csakis a fájdalom emelkedett ki mind közül, az lüktetett és határozott meg engem. Szavai nem hogy tompák voltak egy idő elvesztették hangjukat és némákká váltak. Mintha nem is beszélne, csakis tátogna, miért? Mit mondd?
Arcomon éreztem meg valami bizsergetőt. Nem pont azt, hogy megérintett, sokkal inkább a kifejtett utóhatás összpontosult bennem, ahogy valami kellemes, jóleső érzés tódult belém. Jó helyen vagyok, már csak pihenni vágyok, olyan nehéznek éreztem magam, mint még sosem. Mikor átváltoztam, akkor minden oly könnyű volt, most mégis, mintha ólomsúlyú lenne a testem és lerántana. De hova? Mi fog velem történni? az arcon csüngött a tekintetem, miközben a szagok is halványultak, már az illata sem jutott eszembe, egyszerűen nem vett körbe semmi. A látvány is vesztett önön fényéből, egyrészt, minden életlenné vált, majd összemosódott, mint egy massza, míg végül a színek is kifutottak a látképből, olyan volt, mintha lassan minden fekete-fehérbe váltott volna át egészen addig, míg a fehér is megszűnt létezni, ahogy pilláim nehezültek el. nyitva akartam tartani a szememet, mert valami azt diktálta bennem, mert látni akartam továbbra is ezt a szempárt, de valami nagyobb erő nehezebb volt mindennél és végül a kép megadta magát, ahogy lecsukódtak szemeim. Mindent elnyelt a sötét, már nem volt semerre sem út, se fel, se le, csakis egy dolog lebegett előttem, a világos szempár, ami aggodalomtól szűkült össze, egészen addig, míg tudatom meg nem adta magát és valami hideg, sötét el nem ragadott. Elnyelt. Felemésztett. Magával rántott és egy rövidke időig egyek lettünk, ki tudja meddig. Könnyű volt, mégis halálos ez a sötét, mely valamit elpusztított. Nem tudom, hogy mit, de éreztem, ahogy minden elveszti jelentőségét, és az üresség tölti meg a légkört. üres. Üres. és Üres. Semerre semmi, senki… Üresség. Hiány. Veszteség.
A sejtek aktiválódtak, szöveteket képeztek, először összerántották a csontszöveteket, majd arra rétegződtek az izomszövetek, az érhálózat, míg végül a bőr. Vörösvérsejtek is egymásba kapaszkodva ragadtak meg egy-egy szegleten, míg végül nem folytak tovább, míg végül a test annyira rendbe hozta magát, hogy nem volt seb, amin ki kellett volna szökniük. Szervek, izmok, erek, szalagok, bőr és lehetne sorolni, hogy a test mennyi mindent kezdett megjavítani, hogy az összetört babából olyat hozzon vissza, mint amit a gyárból kijövet lehetett látni…
nem tudom, hogy mennyit feküdtem, talán 3-4 órát, lehet egy hetet, lehet egy évet, nem éreztem semmit sem, csak, hogy a tudatom lassan ébredezett. Kezdtem felfogni, hogy valami keményen és hidegen fekszem, ami eléggé kényelmetlen volt, majd a nyakamba bevágó dossziésarkak, míg végül az illatokat realizáltam, enyhe vér, fertőtlenítő, papír és ezeknek kavalkádja. De itt még nem állt meg a világ, valakinek a tolla sercegett, majd a klaviatúrát ütögette, míg végül egy szívverés is megjelent a képben könnyed, kissé talán szapora légzéssel, de ennyi. Semmi többet nem vettem ki csukott szemmel. Lord Wolsey olyan volt mellettem, mint valami szobor, képtelen volt ilyen érzékekkel kitapogatni körvonalait, nem hogy akkor még ennél is többet.
Enyhe sajgás övezte testemet, alig érzékeltem karjaimat, lábaimat, mintha teljesen elzsibbadtam volna, ahogy egy mély lélegzetvétel is kissé bizsergéssel keretezett mozdulat volt. Mi történt? Hiszen én… Eszembe jutott a kisfiú, aki teljesen értetlenül figyelt, alig fogta fel a történteket, majd a sofőr, kinek fejéből ömlött a vér, szegény asszony, aki a földön feküdt, majd önmagam, kinek a karja roncs volt és… És valahogy még életben voltam. Nem, tudtam, persze, hogy nem halhatok meg, mégis, sokkal kellemetlenebb volt a mostani állapotom, mintha egy bikacsorda száguldott volna át rajtam és én mégis fel akarok állni. Borzalmas volt, főképp, hogy torkomon még enyhe vér ízét ízleltem, noha éhesnek nem kimondottan mondtam volna magamat. Olyan… Nem is tudom, különös állapotban lebegtem, amit se jónak, se rossznak nem mondanák igazán, de nem is akarok benne tovább lebegni, elég volt, köszönöm.
Megrebegnek pilláim, végül megemelkednek kékes tekintetemről. A halovány mennyezettel kerülök szembe, mire csak egy sóhaj kúszik ki az ajkaim közül. Az iroda, ennyiből is meg tudom mondani, de végül pillantásom tovább vándorol lefelé szakadt blúzomra, mellkasomra, végül bekötözött karjaimra, melyek félig-meddig rendben vannak, noha alatta még sejtjeim reprodukálják magukat, még sok van vissza a folyamatból, még a bőr hiányzik egy-két helyen, jobb is, hogy a kötések az ilyet eltakarják, viszont a vékony karcolásoknak hűlt helyük sincsen. Megmozdítottam egy ujjamat, mire majdhogynem megrázkódtam, azért annyira jól sem voltam, inkább mondanám, hogy félúton a javulás felé, vagy valami hasonló… Félúton… Gyenge voltam…?
Nem nagyon kellett oldalra billentenem a fejemet, hogy a kőszobor is bevonuljon látképembe, pontosabban William Mortdecai James Wolsey, aki nem ült tőlem messze, és úgy figyelt, mintha valami matek példa lettem volna. A világos szempár… Kerestem és megtaláltam, összekapcsolódott tekintetünk. Azt hiszem, nem kellett semmit sem mondanom, vagy éppen mindent mondhattam volna neki, csakhogy torkom olyan karcos volt. Idő kellett ahhoz, hogy a hangok megtalálják a szavakhoz tartozó dallamokat.
Az arcát kémleltem, azokat az ismerős-ismeretlen vonásokat, amelyek mindig mutattak újat, legyen haragtól torzult vagy valami sokkal inkább megfejthetetlentől. És én nem akartam mást, mint megérinteni sima bőrét, nem azért, hogy bizonyosságot adjak, hogy jól vagyok, hanem, hogy újabb ponton kapcsolódjunk össze. Jól voltam… ehhez nem kellett szó, csakhogy azért igen, miért is voltam ilyen állapotban, mivel én nem egy vadász bagázs által szedtem össze ezeket a karcolásokat. Már a gondolattól is büszke voltam magamra, vámpíréletemben először jól döntöttem, és ezt vele akartam először megosztani. Csakis vele
- Én… - hangom valami egészen más világról jött, mire újra nekifutottam, hogy visszataláljak régi önmagamhoz. – Én jól döntöttem, Lord – feleltem csak. Fejem visszabillent eredeti állapotomban, hogy próbáljak is felülni, de ez nem is bizonyult olyan könnyű feladatnak, hogy mindkét kezemet vastag kötés takarta, és még a regeneráció folyamata alatt próbáltak helyre jönni, csakhogy, még így is magam alá gyűrtem őket, hogy felülhessek az asztalon, bármennyire is kényelmetlen is volt. Kényelmetlen? Enyhe szó…
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar


: :

Join date :
2017. Aug. 15.

Age :
202

Tartózkodási hely :
Beacon Hills

Foglalkozás :
Businessman


Szomb. Feb. 17, 2018 7:40 pm
vámpír: titokzatos, hátborzongató holt, kit az élők vére éltet
Lesson three

To: Charlotte Rowndis

Aggodalom ült vonásaimon, egészen mélyre gyökerező érzések kerültek felszínre. Balomba fogtam államat, hüvelykujjam állkapcsom íve alatt tartotta fejem, miként a karfára támaszkodva egyenesen előre meredtem. Ott ültem mellette, nem mozdultam, semmilyen életjelet nem adtam, csak vártam a hosszú, végtelennek ható perceken, órákon át, amíg a friss vér elősegíti sejtjeinek regenerálódását olyannyira, magához térhessen, netán mondjon is pár szót, azt hogyan érzi magát, mi történt vele. Noha, tisztában voltam vele, nem fog meghalni, most már semmiképpen sem, ez nem segített a bennem kavargó érzéseken. Ugyanúgy reménykedtem benne, nem lesz baja, aggódtam érte és azért, ami idejuttathatta, netán amiatt, elveszíthetem. Igen, bármennyire is próbálnám tagadni, Charlotte fontossá vált számomra. Nem tudom megmagyarázni miért, hogyan és mennyire, milyen értelemben, de azt tudom, rég nem tapasztalt érzéseket idéz elő belőlem. Mellette más vagyok, valamivel több, mintha megtalálnám régi önmagam, egy jobb embert, akit érdemes megmenteni s becsülni. Újfajta felelősség nyugszik vállaimon, mióta megismertem és elvállaltam tanítását. Már ennek is elég kellene lennie ahhoz, különleges szerepet töltsön be életemben, de van itt valami egészen más, ami sokkal többet hív elő a fekete mélységből, régóta meg nem dobbanó szívem sötét, elfeledettnek, nem is, inkább lezárt szegletéből. Ahogy itt ülök mellette érzem, rengeteg minden kavarog bennem, nem csupán aggodalom, hanem sokkal több annál. Furcsa lehet ezt mondani, de talán azt hiszem a félelem is közöttük van. Igen.
Félek, hogy tönkreteszem őt. A vámpírlét bemutatása során elveszem tőle lelkének azt a szegmensét, amitől ő önmaga lehet. Félek, eltűnik belőle az emberség, amitől olyan különleges lehet. Tartok attól is, elveszítem. Megölik? Vagy egyszerűen ő megy el? Egyikkel sem szeretnék szembe nézni. Tagadom e pillanat eljövetelét, próbálom tagadni annak lehetőségét, idővel talán még meg is utál azokért a dolgokért, amiket vele tettem. Noha tudom, be fog következni, bekövetkezhet, és nem tehetek ellene semmit sem. Egyszer el fogja mondani a búcsút, úgy lépi át küszöbömet, soha többé nem látom már. Nem merem elképzelni a pillanatot, a gondolatát annak, baja essen, netán ott álljak koporsója felett és nézzem, ahogy öröknyugalomra tért testét leeresztik ágyába. Eldobom magamtól gyűlölködő pillantását, netán érzelemmentes üres vonásait, amelyek közönyössége szívembe mar, mint méreg, fájdalmat okoz, és ő elsétál.
Aggódok azért, amit a jövő tartogat számára. Az Éjszaka Gyermekének lenni felelősség, kiváltság és átok. Személye mennyire tudja ezt elfogadni, miként változtatja meg, marad-e benne emberség, kicsiny szikrája annak, aki volt és ahonnan jött? Elkorcsosul t’án vagy egyszerűen felülemelkedik mindenen s mindenkin? Meddig maradhatok mellette? Meddig foghatom a kezét?
Bőre puha és sima, jólesik hozzáérni, gyengéden cirógatni ujjaimmal, gyönyörködni testének vonalaiban. Ajkai szépen íveltek, húsosak, amelyek mérgező csókra hívnak, közöttük negédes vagy éppen ártó szavak szöknek ki a nagyvilágba. Szemei kifejezőek, szinte mesélnek, szembogarát a végtelen időkig tudnám nézni, annak színes gyűrűjét, pillái keretét. Haja selymes, lágy, illatos, melyet újra és újra mély levegőt szeretnék venni. Embernek is elragadó volt, szépséges, páratlan. Most egy gyönyörűséges pillangó, mely szárnyaival magához vonzza az ártatlan bámészkodót, majd tőrbe csalva őt egyszerűen elfogyasztja így vagy úgy. Szeretem, hogy egyszerre képes szeretni s gyűlölni, hűvös jégszoborrá válni, és olyan melegséget árasztani magából, mely e halhatatlan halandó szívet is megdobogtatta, új életre keltette. Már az első találkozásunk estélyén gyűlöltem magam azért, amit tennem kell. Kifogásokba, hamis bölcsességekbe burkolóztam, míg végül azon az éjjelen, akkor a parkban… valami megváltozott.
Ostoba vagy Mortdecai! Külsőségekbe kapaszkodsz, önmagad állítod fel a szerkezet bensőségeit, önmagadnak hazudsz, hamis reményekkel áltatod magad, sőt, minden, amit hiszel messze áll a valóságtól. Nem ismered őt, ahogy ő sem téged. Szörnyeteg vagy, és egy szörny nem érdemel meg olyan kiváltságokat, mint valaki szeretete, törődése, figyelme. Önmagad csapdájába estél, megkedvelted, holott semmit sem tudsz róla. Átlépted önmagadban a határt és emiatt, saját botorságod miatt fogsz még ennél is jobban szenvedni. De, nem is érdemelsz mást. Magány, keserűség. Ez a te életed. Ha valóban törődsz vele, nem hagyod beleesni ebbe a pókhálóba, hagyod elmenni. Engedd el. Az érzéseidet is. Fájni fog, de már megszokhattad. Gondold azt, ezzel megmented őt.
Ökölbe szorult jobbom, szemeim megteltek szomorúsággal, ahogy szinte testvérem hangján hallottam saját gondolataimat. S bár gyűlölöm őt, egykoron mégis szerettem. Azt hiszem. Ő szavai lennének ezek, vagy az enyémek, nem számít, csak az, igaz lehet. Nem is pislogok, teljesen elmerülök gondolataimba, mint valami holt, de hiszen az is vagyok. Órák teltek el így, mire a mellettem fekvő nő teste mocorogni kezdett. Alig észrevehetően, szinte kifinomult érzékeimnek köszönhetem csupán, sikerült észrevennem és rá emelnem világos íriszeimet. Végigmértem vonásait, leginkább azokat a részeket, ahol meg volt sérülve, szinte mindenhol. Felmértem mennyit gyógyult az elmúlt, számomra mondhatni kiesett időszakban, míg nem felém fordította tekintetét. Enyémet kereste volna? Meglehet. Csak abban lehetek biztos, inkább az ágyául szolgáló asztal szélére kúszott vissza saját pillantásom. Nem tudtam mit láthatok Charlotte íriszeiben, egy részem vágyott arra, hogy újra láthassam íriszeit, de valahol másol pedig… jobbnak véltem nem megtudni mit találok bennük.
Ajkai szóra nyíltak, hamar elhalt hangja, így nem mertem rá emelni tekintetem. Tartottam valamitől? Attól, amivel szembe kell nézzek vagy sokkal inkább az önmagamból kiváltott érzések elől futottam? De, amikor összeszedve maroknyi erejét végül elmondta a mondatot, meglepetten, ám az eddig arcomra ült érzésektől meg nem szabadultan hirtelen emeltem fel fejem. Egyenesen felé fordítottam, pillantásom övét kereste. Vékony ajkaim enyhén elnyíltak s mikor láttam, megpróbál felülni, szinte azonnal talpon találtam magam, hogy egyik kezemet lapockái mentén hátának segítsek, másikkal tenyerem felfelé fordítva nyújtottam felé, hogy abba kapaszkodva támogathassam felülési kísérletében. Nem volt a legjobb ötlet, pihennie kell, ám tisztában vagyok vele, egy irodai asztal nem a legkényelmesebb fekvőhely, így jól eshet neki a helyváltoztatás. Miután sikerült véghezvinni a kívánt mozdulatot, visszaültem székembe. Továbbra sem szóltam, egyszerűen őt néztem, nem tudtam mit mondhatnék, hiszen arcom vonásain is látszott, ezer meg ezer érzés kavarog bennem, amikkel egyszerűen nem tudok dűlőre jutni. Udvarias reflex volt az előbbi, vagy a bennem megbúvó kavalkád váltotta ki? Még egy ilyen egyszerű dolgot sem vagyok képes megmagyarázni.

Mortdecai Wolsey tollából


Bad Dream † 956 † megjegyzés † @

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar


: :


Join date :
2017. Dec. 13.

Tartózkodási hely :
⚜ Beacon Hills

Foglalkozás :
⚜ Polihistor


Kedd Márc. 06, 2018 10:44 pm
vámpír: titokzatos, hátborzongató holt, kit az élők vére éltet
Charlotte & Mortdecai
Leadership is action, not a position.

Shadow preacher
1117 ♕
Sajnálom, hogy ily sokat késtem vele ♕

Mint mikor felébredtem saját halálom után. Mikor a vég oly kézen foghatóvá vált, találkoztam a Halállal, mégis, ő csak mosolygott és távozott. Hasonlóan éreztem magam, ahogy lassan minden érzékszervem bekapcsolt, és az információ-halom átmosta elmémet. Nem töltött ki, nem kapaszkodtam egyikbe sem, mind átment rajtam, egy pillanatra felfogtam, de nem több, kongtak csak testem falai között. Azonban most nem kellett szembesülnöm önön magam förmedvényével és nem is voltam egyedül. Nem, nem éreztem azt, hogy a nagy világban egyedül ragadtam. Ott volt Ő. Ő, akit nem is érzékeltem, oly merev volt, ha ránézett volna ember, azt hinné, kiöntött szobor ül a széken. Egy szobor, kinek oly szépen faragták meg vonásait, hogy még a pólusok is megfigyelhetőek, hogy minden egyes szempilláját meghúzták. Egy szobor, kit elevenné szeretnék tenni - beszélj, nézz, fülelj, vagy legalább adj apró jelet, de még csak tekintetünk nem is találkozik, máshova tekint. Miért? Az a világos szempár... Szeretnék benne sütkérezni, még akkor is ha harag vagy fájdalom gyullasztja meg a szikráját. Kérlek, nézz rám! Vess meg, gyűlölj, csak nézz rám!
Magamat leptem meg, hogy mennyire is vágyom erre, hogy szívem mennyire nyújtózkodik a figyelméért. Mi történt velem? Bennem? Hogyan tört meg, hogy csak ön tarthat össze? A szilánkjaimat fogja, és elengedhetné bármelyik pillanatban...
Amint megszólaltam, érzékeltem máris benne a változást. Nem kellett konkrétan ránéznem, valahogy a légkör alakult át, bár talán annak oka is lehet, hogy a mély csöndet megtörtem. Arcára kiült valami, amivel eddig még nem találkoztam. Vonásai meglazultak haloványan, szemében végre fény gyulladt. Meglepettség jele? Nem tudom, de élveztem, hogy valami újat láthatok rajta. Újabb mimika, újabb gesztus, újabb érzés, még ha nem is tudtam megfogalmazni, mié, de minden oldalát szívesen ismertem volna meg. Saját arcom lett az ő tükörképe egy pillanatra, ahogy eltöprengtem, mi ez a csönd. De mit is lehetne mondani?
Ajkamra halovány mosoly kúszott, és nem is tűnt el, ahogy a fájdalom végig vonult karom és gerincem mentén, míg felültem. Valahogy olyan semmiség volt a harmóniával szemben, ami létrejött bennem. Pedig a kézfogáson túl nem szoktam az emberekkel általában érintkezni, de most, ahogy a hátamra simult tenyere, mely pont olyan hűvös volt, mint az én bőröm a vékony, szebb kort is látott blúzon át... Egyszerűen jó volt, olyan, amihez hozzá tudnék szokni, ha éppen nem rögtön hozzá is szoktam. De minden pillanat elmúlik, még ha én percekig is be tudtam volna határolni, hol ért hozzám, mintha bőröm bizsergett volna.
Felsóhajtottam, noha nem tudnám eldönteni, hogy azért, mert végre felültem, vagy azért mert megint távolság költözött közénk. Lord, maga tönkretesz engem! Képtelen vagyok már önmagamat behatárolni, hogy reakcióim mily akciókra válaszok. Kezem ölembe csúszott, amit jobban megfigyelhettem, hát, ültem már kellemesebben is, de az előbbinél ez is jobb, annak ellenére is, hogy most aktívan tartanom kellett magamat.
Végül újra Mortdecaira tekintettem, hátha kérdez, azonban mintha megfagyott volna az előbbi gesztusban és ajkaira nem nehezedtek szavak. Várt? Talán rám? Nem tudom, ahogy a szavak az én nyelvemre sem tolultak, most, hogy így néztem. Saját ördögöm tekintett vissza rám, az, ki üldöz az egyedül töltött percekben, kinek hangja a káoszon is átsüvölt, kinek alakja becsukott szemhéjam alatt is dereng. Megüli gondolataimat, meg akarja kaparintani elmémet és testemet, miközben már valahol én rég megadtam magamat neki. Valahol akkor, mikor a parkban sétáltunk és a hóvirág került a terítékre. Valahol akkor, mikor a merev maszk mögé bepillantást nyertem és én azt a maszkot meg akarom repeszteni, összetörni, pont úgy, ahogy amikor vért kóstoltuk, vagy épp haraggal telve ordibált, mert ő több, mint egy maszk, több mint a mutatott kép, egy kreált illúzió. Ezerszer és plusz egyszer is több.
- Baleset történt – nyögtem végül ki, hogy az idegekig feszülő csöndet elnyomjam, noha én még ellebegtem volna benne akár szívesen is… Tudtam, hogy ez a kijelentés nem volt a legokosabb tőlem, hiszem akármit rejthetett magában. Én bántottam valakit, engem bántottak, én tettem olyat, ami balesethez vezetett és ezeregy féle elmélet, azonban folytattam, mielőtt még akár nyitotta is volna az ajkát. Nem tudtam nem büszke lenni magamra, csakhogy szóval oly nehéz volt kifejezni, hogyan is éreztem magamat, mert nem egyszerűen büszkének, hanem… Nem is tudom igazán. Életet adtam vissza, mert elvettem egy rakatot. Életet tettem tönkre, még olyat is, aki dönteni sem volt képes, és most..? Egy lépést tettem afelé, hogy ne legyek a szó szoros értelemben szörnyeteg.
- Egy autó és édesanyja és a fia – azonban itt megakadtam, ahogy eszembe jutott az értetlen, megdöbbent, sokkolt gyermeki arc, aki csak meredt rám. Mit láthatott bennem? Fel sem fogta még, hogy mi folyik körülötte, még nem érthette meg, mégis azokkal az ártatlan szemekkel úgy nézett rám, mintha… mintha nem egy fenevad lennék.
„Éreztem apám tekintetét a hátamon, ahogy a hófehér folyosón az ajtó elé értem, amin fekete betűk díszelegtek, igazítottak útba, hogyan tovább. Egy kezet éreztem meg a vállamon, mostohaanyám, aki csak gyengéden megszorított. Ő talán érezte, ő talán felfogta, hogy több ez, mint botrány, ez egy sokkal szebb dolog, amit nem így kéne kezelni.
Nyeltem egyet, miközben a kilincsre tettem a kezemet, majd benyitottam. Mikor átléptem a küszöböt, akkor gördült le az első és utolsó könnycsepp a szememből ebben a témában. Döntöttem más helyett. Rosszul döntöttem, mert kényelmesebb volt. Gyilkoltam.”

Megakadtam, ahogy gondolataim elviharoztak a régmúlt elzárt zugaiba. Akaratlanul változtam meg, és hirtelen már nem is éreztem olyan büszkének magamat. Kihunyt a fény és olyan evidensnek tűnt, hogy ezt kellett tennem. Valamivel vezekelni kell, túl sok a vér a kezemen…
Annyi mindent meséltem volna el, hogy a kép átfogó legyen, de most csak enyhe szégyen költözött belém. Egyszer jól döntöttem, de ez nem mentesít fel a többi alól, mikor pedig nem, mikor erőm sem volt ahhoz, hogy jól döntsek.
- Két utcával arrébb…. segítettem – fűztem mellé. Holnap úgyis benne lesz az újságban, vagy a hírekben, nem kell addig sokáig várni, sőt, ha engedjük, hogy a hangok körbevegyenek minket, meghallhatjuk a szirénák sikoltozását is. Most én voltam az, aki inkább tekintetét egy szemernyivel arrébb helyezte, nehogy a szemkontaktus felálljon. Olvasna bennem, kiolvasná a válaszokat, rájönne mindenre és sajnálna… Nem sajnálatra való liba szeretnék lenni, ki volt oly szerencsés, hogy az elit elitjének elitjébe született, hanem ennél jóval több a szemében.
Lábamat lecsúsztattam az asztalról, surrogott nadrágom anyaga a némaságban. De hova is menekülök? Miért és mitől? Miért nem vagyok képes szembenézni mindennel? 7 éve is a terembe mentem, ahogy most is hátra hagytam Angliát, ahogy még Mortdecai ellen sem csinálok mást, csak mert én megtehetem?
„Az uralkodó a nép támasza, nem pedig ő támaszkodik a népre.” Bizalom, hűség, melyből erő kovácsolható, mely minden falat megdönt, mindent a káoszba taszít.
Hagytam, hogy a világos szempár az enyémbe simuljon, hogy szívem vastag, hideg kérgét megrepessze megint csak, hogy megint érezzem egy röpke percig az élettel járó elevenséget, és csak kérnie kellett volna, és beszéltem volna. Végérvényesen tönkretesz, Lord! Mert ott volt minden előttem, csak nem akartam látni.
- Megmentettem őket - oly esetlen volt a befejezés, sőt, az egész beszélgetés, mert fele annyi sem volt a szavakban, mint amit éreztem és gondoltam.
Kérem...
„Hiába minden vívódás, nem használ semmit.”
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar


: :

Join date :
2017. Aug. 15.

Age :
202

Tartózkodási hely :
Beacon Hills

Foglalkozás :
Businessman


Szomb. Márc. 10, 2018 11:09 pm
vámpír: titokzatos, hátborzongató holt, kit az élők vére éltet
Lesson three

To: Charlotte Rowndis

Az ajtófélfának támasztottam vállamat. Nem vittem túlzásba az öltözködést, ingemen csupán egy mellény helyezkedett el, semmi cifra vagy túlontúl drága. Noha, egy könnyed hétköznapnak indult és a munkát is kiengedett gyeplővel egyengettem előre, fekete hajam most is hátra volt fésülve és szokás szerint simára borotvált arccal fordultam az előttem szétterülő nagyobb helyiség felé. Kezeimet hátul fogtam össze, fejem oldalra döntöttem. Ajkaim önkénytelenül, szabad akaratuktól vezérelve hajoltak felfelé, vékony görbületté formálták önmaguk, miközben a boldogságban úszó szemeim a ház világos nappalijának közepén tartózkodókat bámulták. Egy édesanyát hosszú, selymes, enyhén hullámos fürtökkel és csillogó, mogyoróbarna szemekkel, kinek szétterített szoknyája puha paplanként ölelte körbe testét, egyébként formás lábait, valamint gyermekét. Egy négy esztendős, fekete hajú és barna szemű kisfiút. Egymásra mosolyogtak, kacagtak s játszottak, élvezték az élettől kapott közös perceket és már puszta látványukkal melengették szívemet. A gondtalan családi kép, a szeretet szelíd dominanciája e meleg otthonban, mely tulajdonképpen sosem következett be életemben. Nem adatott meg, vagy, tulajdonképpen fogalmazhatnék úgyis, elvették tőlem. Elragadták, eltörölték és többé esélyem sincs megmásítani mindazt, ami történt. Vak voltam, gyenge és megfizettem önnön bolondságom árát. De mindig egy szebb jövővel álmodtam, míg megboldogult barátom mágiája alatt álltam. Ezzel meg még sok másikkal. Olyan jövőképekkel, amelyek sosem válhatnak valóra. Rég lemondtam arról, valaha megadhat nekem akár csepp kedvesség is, egy őszinte törődés. Nem a veszteség az egyetlen oka annak, amiért olyan szigorú vagyok magammal, sokkal inkább a felelősség, a tenni akarás azért, hogy e világ jobb legyen. Vezeklés, büntetés, mert én tehetek róla. Mind az ami történt… én tehetek róla.
Hirtelen szorulnak ökölbe kezeim, izmaim megfeszülnek, állkapcsom összeszorítom, fogaim egymást nyomják, miként elmerülve elmémben magam elé bámulok. Ha most sírni tudnék, talán könnybe lábadnának szemeim, ám úgy érzem, önmagam gyűlölete sokkal erősebb a fájdalomnál, a bánatnál, mely lelkem nyomja. Összeprésel legbelül, elragad belőlem minden fényt és én egyre csak előre meredek, szemrebbenés nélkül közben megfeledkezve arról, ami sokkal fontosabb. Minden fontosabb, az emberek, a nép, egy közös jó. Értük vagyok, remélve, ha saját szeretteim nem is, legalább őket megmenthetem. De mitől is? Oly’ nehéz lenne megmondani.
Azután, hogy önkénytelenül segítettem felülni Charlotte-nak, visszazuhantam székembe, melyen egészen mostanáig az ő ébredésére, jobban létére vártam, és ahelyett, hogy észrevettem volna e pillanat bekövetkeztét, ismét elmerültem önnön magányomban, elmémben és észre sem vettem ezt egészen addig, amíg meg nem szólalt. Mint derült időben villámcsapás, úgy hozott vissza hangja a jelenbe, az igazi, valós világba. Mintha előtte egyetlen nesz, pusmogás, annyi nem létezett volna, csakis a fekete üresség, de az ő negédes suttogása utat tört eme pajzson és elért engem.
Izmaim ellazultak, ujjaim kiengedtek. Az eddig mondhatni mozdulatlan szoborból, egy vérző sziklából valami mássá alakultam, miként fejemet némán fordítottam a gyógyulófélben lévő vámpírnő felé. Továbbra sem nyíltak szóra ajkaim, noha világos íriszeim egyenesen őrá emeltem és puszta látványa is elég volt ahhoz, hogy elindítson bennem valamit, valahol mélyen mégis úgy éreztem, üres vagyok. Türelem az egyik legfőbb erényem, azt hiszem, így most sem tettem mást, mint hallgattam és vártam, hátha akad még más is, amit hozzáfűzne, amit elmondana, megosztana én velem arról, hogyan is került ide ilyen állapotban. Nehezen jött ki ajkán a szó, szemeiben láttam, nem egy rossz tettről van szó, mégis azt az érzést keltette, nem jelentős e cselekedet. Akkor értettem ezt meg igazán, mikor kiejtette a szót: segítettem. Valami ahhoz hasonlatos kavaroghat fejében, szívében, ami bennem szokott. Amit ama paradox gondolat vált ki, hogy szörnyetegként embereket mentek meg a sötétségtől, haláltól, önnön vesztüktől. Hmph. Furcsa egy érzés, még ellentmondásosabb gondolat, ám egész egyszerűen szükségünk van rá. Eztán felém fordult, más úton nem is próbálhatott volna lábra állni, amit még nem támogattam volna, de végül nem ugrott le az asztalról, helyette hagyta hadd lógjon nőies vonásokkal bíró, csodás végtagja a levegőben. Igen, lepillantottam rájuk, és már úri neveltetésem okán is, meg a ki nem mondott szavak nyomására is felelve újra felemeltem pillantásom. Találkozott tekintetünk. Pár pillanattal később befejezte megkezdett mondatát, s ha nem tudnám miről van szó, miféle élményről, milyen érzéstengerről, akkor rosszmájúan felkacagnék, ám én nem ilyen vagyok. Közel sem tartom magam olyannak, mint amilyen minden bizonnyal a legtöbb fajtársam lehet. Se az eddig ismert tények, se a klisés történetek alapján. Így, hogy tudom mit jelent mindaz, amit átélt és miféle jelentősége van, kifejezetten nagy, hát nem tettem egyebet, mint lassan felálltam. Felemelkedtem székemről, fölé magasodtam közben le nem véve szemeimet őróla. Balom megemeltem, óvatosan mozdítottam arca felé, hogy ujjbegyeimmel finoman megérintsem bőrét, érezzem annak puhaságát, majd tovább haladva füle felé egész tenyerembe foghassam, részint beletúrjak sötét hajába és miközben a kialakult kontaktust megerősítsem azzal, hogy egyenesen a pillái keretezte íriszeit összekapcsoljam sajátoméval, egy vékony, apró mosollyal ajkaimon halk, bíztató, őszinte hangon csupán annyit mondtam minderre:
- Büszke vagyok rád.
Ráérősen, mintha az idő is lelassult volna, úgy távolodtam el, pedig már egészen közel álltam hozzá. Ujjaim kiszabadultak frizurájának fogságából, íriszeim elengedték az övéit, majd hátrébb léptem egyet. Egyenes háttal, kihúzva magam álltam valamivel messzebb tőle. Vonásaim megváltoztak, ellágyultak és kifejezővé váltak. Szánalomnak, megvetésnek a legapróbb jelét sem mutattam, hiszen ezen érzések a legtávolabb álltak most tőlem. Halvány mosolyom még most is ott ült ajkaimon, ki tudja meddig maradt volna ott, ha Molly nem köhint egyet. Ahhoz képest, egészen mostanáig folyamatosan gépelt meg dokumentumokat töltött ki tollával, szinte meg is feledkeztem jelenlétéről. Felemelve fejem Charlotte felett elnézve emeltem tekintetem asszisztensemre, ki fejével monitorára bökve jelezte, jobb lesz, ha odamegyek és megnézem mit szeretne. Eleget téve kérésének megkerültem az íróasztalt, amely egészen idáig ideiglenes ágyul szolgált. Menet közben megtörve cipőm talpának monoton zaját egy másik, rövid mondatot intéztem az ifjú vámpírnőnek.
- Helyesen cselekedett. – minden bizonnyal nem volt éppoly’ hatásos, mint előző szavaim, annak ellenére sem, hangszínemet megtartottam és most is őszintén szóltam. Bár, eleve ritka, mikor nem vagyok az. Ellenben, erős különbséget ad neki, egy teljesen más színezetet az, hogy sokkal közvetlenebbül, bensőségesebb szólítottam meg először, tegezve őt korom régies szóhasználatával, míg most, szinte hűvösen csengett a formaságot adó magázás.
Egyenesen a halandó előtt álltam meg, ki felém fordított egy papírlapot és átnyújtotta íróeszközét egy aláírást kérve. Normál körülmények között azt mondanám, ez igazán ráérhetett volna holnapig, de be kell ismernem, rám fért egy kisebb kizökkentés lelkes belső mélyének vizsgálgatásából, mielőtt belezuhanok egyfajta szakadékba. Ráadásul, elnézve a lapon szereplő listát, ez a vérmintáim és vérkészleteim újabb szállítmányát tartalmazta, márpedig ezt a megrendelést Molly-nak még ma este le kell adnia. Nem tagadhatom, némi aggodalommal tölt el, hogy az éjszaka közepén a város természetfeletti bugyraiban mászkál és legyen bármennyire is bátor, erős nő, testének törékenységén ez semmit sem változtat. Épp csak letettem a tollat, ő az órára pillantott. Negyed három lesz két perc múlva. Azonnal felpattant, összeszedte a cuccait, eltette az érvényesített dokumentumot és magára kapta kabátját. Késésben van, mégis, örülök, hogy eddig maradt.
- Szüksége van még valamire? - fordult felém.
- Köszönöm, Molly. – ingattam fejemmel egy nemet.
- Ebben az esetben; További szép estét Önöknek! – indult el a lift felé, de mielőtt eltűnhetett volna megállt Charlotte mellett – Vigyázzanak egymásra. – egészítette ki mondandóját egy halványan mosolygós biccentéssel és azzal távozott. Pár másodpercig néztem utána, majd tekintetem megkereste egyetlen társaságom. Komótos léptekkel indultam felé, hogy helyet foglalva mellette őrizzem őt éberen és almatagon egyaránt. Súlyos sérüléseket szenvedett, amik még egy vámpír regenerációjával is hosszú időt igényelnek, én pedig… semmi esetre sem hagynám magára. Mellette maradok. Itt vagyok.

Mortdecai Wolsey tollából


Deep end † 1 195 † Semmi gond, megérte várni rá. † @

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Sponsored contentVissza az elejére Go down
 
Flesh and blood
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» True Blood - Inni és élni hagyni

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Specials :: Alternatív-
Ugrás: