• Nem minden szörny tesz szörnyűségeket.•
Ha a határok elmosódnak, akkor néha már nem is tudod, melyik oldalon kötsz ki.


 

oldalunk videója
esküszünk, hogy rosszban sántikálunk

légy üdvözölve
a győztes mindig egyedül van

Beacon Hills sosem a nyugodtságáról volt igazán híres. A természetfelettiektől nyüzsgő városka ezer meg ezer meglepetést tartogatott mindig is a lakosai számára. Sosem tudhattad előre, hogy mi lapul meg a sötétben és mi feni rád a fogát talán a saját szobád rejtekében. S most a város újra a feje tetejére áll. Nagy a kavarodás, különböző korok szülöttei vegyülnek egymással, magukkal hozva valami rémisztőt, fenyegetőt. Ismeretlen fenevadakat, amik létezéséről az elmúlt évszázadban aligha hallhatott valaki. Senki sincs biztonságban. Senki sem menekülhet. Vagy te talán boldogulnál? Lépd át városunk határát és deríts fényt mindenre. Neked talán lehet némi esélyed.

Oldalunk alapítása: •• 2012.06.17jelentkezz be
Mutasd meg valódi éned
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
kischat
ne menj jégre, s el nem esel
Oldal statisztika
Kik vannak fölényben?
Az oldalon 51 aktív, elfogadott karakter
Vérfarkas
3
Ember
8
Diclonius
0
Daimon
1
Hellhound
1
Vadász
10
Hibrid
5
Incubus
1
Kitsune
4
Vámpír
4
Warlock
6
Wendigo
4
Vérjaguár
4
él ebben a sötét világban...Karmolás nyomok
Természetfeletti itt járt, nézd meg mit hagytak nekünk.☇ Arikan and Cal


Kedd Ápr. 23, 2019 6:42 am
☇ Dorian Ravenclaw


Hétf. Ápr. 22, 2019 2:31 pm
☇ D S H

Vendég

Hétf. Ápr. 22, 2019 9:31 am
☇ Tom Hiddleston


Vas. Ápr. 21, 2019 1:22 am
☇ Hero Fiennes-Tiffin


Hétf. Ápr. 15, 2019 11:59 pm

Beacon Hills lelkei
Lények az árnyékban
Jelenleg 12 felhasználó van itt :: 5 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég :: 1 BotA legtöbb felhasználó (51 fő) Csüt. Nov. 17, 2016 10:12 pm-kor volt itt.

Share
 
 Kitsune


Admin


: :
Kitsune Tumblr_mqk716cxRZ1scwulzo1_500

Age :
6


Kitsune Empty
Vas. Feb. 25, 2018 10:40 pmkitsune
sose bízz egy rókában, aurája felemészthet


Eredet

A kitsune egy japán szó, melynek jelentése róka. Eredetileg a shinto vallás róka alakú istene. A shinto szó jelentése „az istenek útja”, vagy helyesebben „a szellemek útja”, ugyanis a shintoista szemléletben a hagyományos értelemben vett istenek helyét szellemek, azaz kamik töltik be. A kami lehet:

természeti erő – ez az energia megtestesülése.
istenség – ez a teremtők és a spirituális energia birtoklóinak csoportja.
lélek - a befolyásos és tehetséggel megáldott emberek szellemei, akik haláluk után kamivá lényegülve továbbra is befolyással vannak a világra.
szellem - bizonyos emberek, élőlények, helyek, tárgyak, jelenségek, cselekedetek túlvilági megtestesítői, őrei.

Tehát a kitsunék a japán mitológia szerint istenségek voltak, akiket mindig segítőkésznek és kedvesnek ábrázoltak és sok japán népmesében megtalálható az alakja. Szerepük azonban a különböző történetekben sokszor teljesen más. Van, amikor átverik, becsapják az embereket. Így a kitsunék a legismertebb yōkaiok közé tartoznak. A yōkai jelentése nem más, mint démon, szellem vagy szörny. Ez a természetfeletti teremtmények gyűjtőfogalma a japán néphagyományban.
Mivel istenségekről/démonokról van szó, a faj nem megfogható, így nem lehet pontos dátumot sem kötni felbukkanásukhoz. A kitsunék több ezer évesek is lehetnek. Korukat a farkuk száma jelöli, mely egytől egészen kilencig is felmehet. Minél több farka van egy kitsunénak, annál bölcsebb, idősebb és hatalmasabb. A legidősebb és legkiválóbb rókák a kilencfarkúak, társaik közt is a legmegbecsültebb egyedek. Ha egy kitsunénak kinő a kilencedik farka, a bundája aranyszínűvé változik. A kitsunék konkrétabb megnevezése mindig a farkuk száma alapján történik, tehát – Ichibi, Nibi, Sanbi, Yonbi, Gobi, Rokubi, Nanabi, Hachibi, Kyuubi. A szó első fele magát a számot jelöli a „bi” jelentése pedig „farok”.


Átváltozás

Annak, hogy valaki kitsune lehessen, három módja van. Mivel kamikról és yōkaiokról beszélünk, egyetlen emberből sem lehet harapás útján kitsune. Csakis úgy válhat valakiből ilyen lény, hogyha a róka maga választja ki a gazdatestet, akit megszáll, vagy akiben újjá akar születni, illetve egy másik mód, hogy valakiből kitsune legyen, ha egy boszorkány belezár egy ilyen istenséget egy emberbe. Ez különböző pecsétek árán történik, illetve fekete mágiának minősül, melynek nagy ára van. Ezeken felül, ha egy gyermek örökli valamelyik felmenője génjeit, akiben egy kitsune lakozik, ő is egy ilyen istenség hatalmát fogja birtokolni, viszont ő képtelen felvenni a róka tényleges alakját. Azonban, ha valakiben benne van a rókaszellem, köztük folytonos küzdelem megy fejben az irányításért, kivéve, ha az adott személynek sikerült úgymond szövetséget kötnie a rókával, akivel, ha szükséges „helyet cserélhetnek”, illetve a róka kölcsön adja az erejét a harc folyamán, anélkül, hogy kitörne, és teljesen elnyomná a gazdatestet.


Képességek

A kitsunénak több fajtája ismeretes, ezek az öt elemhez köthetőek; víz, tűz, levegő, föld és az energia. Értelem szerűen mindegyik egyed azt az elemet uralja, melynek képességét birtokolja. Emberi testben azonban nem tudják a végtelenségig kihasználni erejüket, hiszen emberek lévén fáradékonyabbak és van egy tűréshatáruk is. Ez persze leginkább a nagyobb erejű támadásaikra és védekezési módszereikre igaz, hiszen minél erősebb technikát alkalmaznak, annál könnyebben kifáradnak. Mindez sok gyakorlással javítható és az ügyességük is azon múlik, mióta vannak tudatában különleges képességeiknek. Azonban, ha valaki szabadjára engedi a benne lakozó rókát, némivel nagyobb erőre tehet szert.
Emellett a kitsunék regenerálódó képessége jóval gyorsabb, mint az embereké, így a komolyabb sérüléseket is képesek nagyobb eséllyel túlélni, mint az átlagos emberek.
Gyorsaságuk csak az átváltozásuk második szakaszában tér el az emberekétől, hiszen akkor már inkább állatias, rugalmas mozgásuk van, azonban gyorsaságuk nem tér el az emberekétől.
Erő szempontjából egy kitsune felülmúlja az átlagos emberek képességeit.

Ezeken kívül mindegyik elemet birtokló kitsunénak van egy-egy különleges képessége, mely a közlekedésükre vonatkozik:

föld elemet használó kitsune: képesek beleolvadni a talajba, illetve a fákba, ezáltal pedig egy teljesen más helyen felbukkanni.
levegő elemet használó kitsune: a szél segítségével képesek a levegőben közlekedni, azonban ez nem hasonlítható a repüléshez, vagy a lebegéshez, hiszen erre csak akkor képesek, ha például a szél segítségével összehordanak több falevelet, amit az erejével összetart, így könnyedén tud rajta utazni.
víz elemet használó kitsune: ez a kitsune faj képes a víz felszínén közlekedni, anélkül, hogy beleesnének az adott tóba/folyóba.
tűz elemet használó kitsune: képesek valamilyen külső befolyás hatására (például egy ütés), vagy egyszerűen maguktól is hamuvá változni, ami után bármelyik más helyen felbukkanhatnak, úgy, hogy a hamu összeállva ismét formázza az alakjukat.
energiát használó kitsune: ez az egyetlen fajtája a kitsunéknak, melynek emberfeletti gyorsasága van, ezáltal pedig képesek a teleportálásra is.


Kinézet

Egy kitsune fő ismertetőjele a harcban a szeme, amely egy rókáéra emlékeztet, színe pedig narancssárgára vált. Ezen kívül pedig karmai is nőnek. Ez képes megkülönböztetni őket az átlagos emberektől, azonban ezek a vonások csak akkor jönnek elő, ha ők is akarják, vagy kezd eluralkodni felettük a bennük lakozó róka.
Az átváltozásuk második szakaszában a kitsunék képesek felvenni a mitológiai alakjukat, azonban ez csak egy részleges átváltozás, ami annyit jelent, hogy megjelenik körülöttük a róka aurája, s előbukkan az összes farkuk is, melyet a róka démon birtokol. Ebben a formában a kitsunék négykézláb hatékonyabbak, hiszen így képesek sokkal gyorsabban mozogni.


Kapcsolat a többi fajjal

A kitsunékat nem különösebben foglalkoztatják a más fajba tartozó lények. Ők az emberekhez hasonlóan a személyiségük alapján viszonyulnak másokhoz.


Fontos információk

A karakterlapban kérjük feltüntetni, hogy az adott kitsune hány farokkal rendelkezik – feltéve, hogyha nem csak a képességeket örökölte!
A kitsunék kortalanok, azaz több száz, vagy akár több ezer évet is élhetnek.
Bár a tényleges koruk ismeretlen, a legidősebb emberi lény, akiből kitsune lett maximum 2500 éves lehet! Maga a benne lévő róka lehet akár 3000 éves is, azonban az emberi teste nem lehet több 2500-nál!
Az átváltozás második szakasza csak azoknál az egyedeknél lehetséges, akik nem csak a felmenőktől örökölték a géneket, hanem egy kami/yōkai lakozik bennük!
A róka istenség egyenes ági leszármazottja, illetve akiben megtalálható egy róka, az a kitsunék teljes képességének birtokában van, míg mindenki más, aki nem magától az istenségtől, hanem annak leszármazottjától fogant, vagy nem szállta meg egyetlen róka sem az csak részlegesen birtokolja a képességeket, valamint gyengébb is többi fajtársánál.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://farkasborben.hungarianforum.net
 
Kitsune
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: First steps :: Bestiárium-
Ugrás: