• Nem minden szörny tesz szörnyűségeket.•
Ha a határok elmosódnak, akkor néha már nem is tudod, melyik oldalon kötsz ki.


 

oldalunk videója
esküszünk, hogy rosszban sántikálunk

légy üdvözölve
a győztes mindig egyedül van

Beacon Hills sosem a nyugodtságáról volt igazán híres. A természetfelettiektől nyüzsgő városka ezer meg ezer meglepetést tartogatott mindig is a lakosai számára. Sosem tudhattad előre, hogy mi lapul meg a sötétben és mi feni rád a fogát talán a saját szobád rejtekében. S most a város újra a feje tetejére áll. Nagy a kavarodás, különböző korok szülöttei vegyülnek egymással, magukkal hozva valami rémisztőt, fenyegetőt. Ismeretlen fenevadakat, amik létezéséről az elmúlt évszázadban aligha hallhatott valaki. Senki sincs biztonságban. Senki sem menekülhet. Vagy te talán boldogulnál? Lépd át városunk határát és deríts fényt mindenre. Neked talán lehet némi esélyed.

Oldalunk alapítása: •• 2012.06.17jelentkezz be
Mutasd meg valódi éned
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
kischat
ne menj jégre, s el nem esel
Oldal statisztika
Kik vannak fölényben?
Az oldalon 51 aktív, elfogadott karakter
Vérfarkas
3
Ember
8
Diclonius
0
Daimon
1
Hellhound
1
Vadász
10
Hibrid
5
Incubus
1
Kitsune
4
Vámpír
4
Warlock
6
Wendigo
4
Vérjaguár
4
él ebben a sötét világban...Karmolás nyomok
Természetfeletti itt járt, nézd meg mit hagytak nekünk.☇ Arikan and Cal


Kedd Ápr. 23, 2019 6:42 am
☇ Dorian Ravenclaw


Hétf. Ápr. 22, 2019 2:31 pm
☇ D S H

Vendég

Hétf. Ápr. 22, 2019 9:31 am
☇ Tom Hiddleston


Vas. Ápr. 21, 2019 1:22 am
☇ Hero Fiennes-Tiffin


Hétf. Ápr. 15, 2019 11:59 pm

Beacon Hills lelkei
Lények az árnyékban
Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 5 vendégA legtöbb felhasználó (51 fő) Csüt. Nov. 17, 2016 10:12 pm-kor volt itt.

Share
 
 Lidérc


Admin


: :
Lidérc Tumblr_mqk716cxRZ1scwulzo1_500

Age :
6


Lidérc Empty
Vas. Feb. 25, 2018 10:49 pmLidérc
komisz tündér lény, ki fényével megigéz


Eredet

A késő ókori és a középkori démonhit olyan ördögi lényei, akik éjszakánként rémisztő álmokat, vagy alvásparalízist idéznek elő.
Tündérszerű, csintalan, ártó lények, akiknek az jelenti a szórakozást, ha különböző csínytevéseikkel bosszanthatják a körülöttük lévőket, melyet egyéni képességeik mellett, csipetnyi mágiájuk tesz lehetővé számukra. Az ő megítélő képességük egészen másként működik, mint bárki másé a csínyek szempontjából, így sokszor előfordul, hogy a szimpla bosszantáson túllendülve, egyenesen életveszélyes tréfákat űznek másokkal. Ennek ellenére egyáltalán nem beszélgetünk gonosz lényekről, bár jónak sem nevezhetőek egyáltalán.


Átváltozás

Lidérc kizárólag csak születés útján lehet valaki.


Képességek

Egyik képességük az úgynevezett lidércfény, ami nem csak az őket körülvevő aura neve, hanem kék fénnyel lángoló tűz, melyet könnyedén megidézhetnek kezeikben, s irányíthatják azt, akár támadhatnak is vele, bár ez utóbbi igen ritka eset, mert alapjáraton békés, nyugodt teremtmények. Legalábbis, egészen addig, amíg fel nem bosszantják őket, mert olyankor nem ismernek kegyelmet. A legokosabb, ha sosem bosszantanak fel egy lidércet, mert kiszámíthatatlan, hogy az adott lény vajon csak egy csúnya tréfával szándékozik visszavágni, vagy olyan „balesetet” teremt meg, ami akár halálos kimenetelű is lehet, mint például egy lakástűz. Ezen kívül előszeretettel férkőznek be álmokba, rémálmot generálva belőlük, s törik meg lelkileg az illetőt, mielőtt végleg az álmai börtönébe taszítanák.
Képességeik közé tartozik még öregedésük lelassítása, valamint a gyors önregenerálódás. Ennek ellenére ők sem halhatatlanok, a halálos kimenetelű sérülések velük is ugyanúgy végeznek, mint bárki mással, s különleges fegyverekre sincs szükség ahhoz, hogy megsebezzék őket.
Bár nem kimondott képesség, a lidércek elsőre bájosak, és ártalmatlanok, így gyerekjáték nekik manipulálni az embereket, illetve a többi természetfeletti lényt is. Ravaszok, s könnyedén tudják úgy alakítani a dolgokat, hogy a végkimenetel az ő javukat szolgáljak, mindeközben ebből azonban a másik fél semmit sem vesz észre.
Képesek manipulálni a környezetüket, és elhitetni másokkal azt is, ami valójában nincs. Ez a képesség kicsit arra hasonlít, mintha ellenfelüket egy éber álomba küldenék, amiből mindaddig nem szabadulhat, ameddig a lidérc úgy nem akarja. Nagyon ritka, ha az adott személy önmaga akarat erejéből ki tud szabadulni az álomvilágból, de az is rengeteg időbe telik neki, hiszen nem mindig könnyű észrevenni egyáltalán azt sem, hogy mindez nem a valóság.


Kinézet

Kinézetre gyönyörű, emberforma teremtmények, akiket lidércfény ragyog körbe, mint valami kéken izzó aura, ami azon kívül, hogy fajtársaiknak, valamint a többi természetfeletti lénynek segít felismerhetővé tenni őket, megmutatja, mekkora erővel rendelkeznek. Minél erősebb egy lidérc, annál élénkebb a fénye. Átlag, emberi szemmel nézve őket, nappali fénynél semmivel sem különböznek a szimpla halandóktól, éjszaka azonban, bárki számára észrevehető lidércfényük ragyogása, ha nem ügyelnek annak elrejtésére.


Rangok

Ezek a teremtmények minden tekintetben egyenrangúak, általánosságban senki sem irányítja őket és mondja meg nekik, hogy mit kell tenniük, azonban ahhoz, hogy ne uralkodhasson el köreikben a teljes fejetlenség, minden városban választanak maguk közül egy vezetőt. Ez a vezető általában a rangidős lidérc, ha kell, másodpercekre pontosan számítják ki, melyikük is az. Ennek a vezetőnek a feladata figyelemmel kísérni a többi lidércet, ha kell rendet teremteni közöttük, terelgetni őket, összetartani őket és kiállni értük, ha úgy hozza a helyzet.
A vezető heti rendszerességgel összehívja a városi lidérceket, ahol megbeszélhetik mindenféle ügyeiket, a megbeszélés végeztével pedig egy ünnepség keretein belül egyszerűen erősítik a „csapatszellemet”.


Kapcsolat a többi fajjal

Egy fikarcnyit sem érdekli őket a többi faj helyzete, meg úgy egyáltalán a létezése. Pont ugyan annyira szeretnek velük is veszélyes tréfákat űzni, mint bárki mással a földön.


Fontos információk

A lidércek élettartama eltér az emberektől, de maximum 3000 évesek lehetnek!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://farkasborben.hungarianforum.net
 
Lidérc
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: First steps :: Bestiárium-
Ugrás: