• Nem minden szörny tesz szörnyűségeket.•
Ha a határok elmosódnak, akkor néha már nem is tudod, melyik oldalon kötsz ki.


 

oldalunk videója
esküszünk, hogy rosszban sántikálunk

légy üdvözölve
a győztes mindig egyedül van

Beacon Hills sosem a nyugodtságáról volt igazán híres. A természetfelettiektől nyüzsgő városka ezer meg ezer meglepetést tartogatott mindig is a lakosai számára. Sosem tudhattad előre, hogy mi lapul meg a sötétben és mi feni rád a fogát talán a saját szobád rejtekében. S most a város újra a feje tetejére áll. Nagy a kavarodás, különböző korok szülöttei vegyülnek egymással, magukkal hozva valami rémisztőt, fenyegetőt. Ismeretlen fenevadakat, amik létezéséről az elmúlt évszázadban aligha hallhatott valaki. Senki sincs biztonságban. Senki sem menekülhet. Vagy te talán boldogulnál? Lépd át városunk határát és deríts fényt mindenre. Neked talán lehet némi esélyed.

Oldalunk alapítása: •• 2012.06.17jelentkezz be
Mutasd meg valódi éned
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
kischat
ne menj jégre, s el nem esel
Oldal statisztika
Kik vannak fölényben?
Az oldalon 51 aktív, elfogadott karakter
Vérfarkas
3
Ember
8
Diclonius
0
Daimon
1
Hellhound
1
Vadász
10
Hibrid
5
Incubus
1
Kitsune
4
Vámpír
4
Warlock
6
Wendigo
4
Vérjaguár
4
él ebben a sötét világban...Karmolás nyomok
Természetfeletti itt járt, nézd meg mit hagytak nekünk.☇ Arikan and Cal


Kedd Ápr. 23, 2019 6:42 am
☇ Dorian Ravenclaw


Hétf. Ápr. 22, 2019 2:31 pm
☇ D S H

Vendég

Hétf. Ápr. 22, 2019 9:31 am
☇ Tom Hiddleston


Vas. Ápr. 21, 2019 1:22 am
☇ Hero Fiennes-Tiffin


Hétf. Ápr. 15, 2019 11:59 pm

Beacon Hills lelkei
Lények az árnyékban
Jelenleg 12 felhasználó van itt :: 4 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég :: 1 BotA legtöbb felhasználó (51 fő) Csüt. Nov. 17, 2016 10:12 pm-kor volt itt.

Share
 
 Wendigo


Admin


: :
Wendigo Tumblr_mqk716cxRZ1scwulzo1_500

Age :
6


Wendigo Empty
Vas. Feb. 25, 2018 10:57 pmWendigo
húsunkkal táplálkozik, kannibál, kit vérszag fog körbe


Eredet

A wendigok az indiánokhoz vezethetők vissza. Az indiánok mitológiája szerint egy rosszindulatú kannibál szellem, ami képes megszállni az embereket. Nevének jelentése "emberevő gonosz". A wendigo egy olyan természetfeletti jelenség, akinek nagy szellemi ereje van. Elsősorban a hideghez, északhoz, és a télhez kapcsolták őket, valamint az éhezéshez és az éhhalálhoz. Ugyanakkor a wendigok a falánkság és kapzsiság megtestesülései is voltak. A szellemüket az ölés sem elégítette ki, rögtön új áldozat után kutattak.
Minden kultúrában, ahol a wendigo megtalálható, osztoznak abban a hitben, hogy emberi lény átváltozhat wendigová, ha valaha is részt vett kannibalizmusban, vagy ha – gyakran álmában – megszállta egy wendigo szelleme. Miután átváltozott, erőszakos lesz és késztetést érez, hogy emberi húst egyen. A szokás szerint a leggyakoribb oka valaki átváltozásának, hogy átesik egy szociális krízisen, mely során hiányosan táplálkozik, éhezni kezd, majd kannibalizmust követ el.


Átváltozás

Wendigová születés, illetve harapás útján is lehet válni, azonban harapás által csak az változik wendigová, aki nem elég erős ahhoz, hogy megfékezze magát, s hagyja felülkerekedni a vérszomját, így beharapását követő egy héten belül eszik ember húst. Viszont, aki képes ellenállni a kísértésnek, és nem követ el kannibalizmust, annál a harapás hatása is elmúlik.
Azonban hatalmas akaraterő kell ahhoz, hogy valaki meg tudja állni a gyilkolást, hiszen az előtörni vágyó természetfeletti belülről ösztönözi az embert, így nem elég csak az éhségnek ellenállni.


Képességek

Képesek megérezni/megkülönböztetni fajtársaikat, illetve más természetfelettieket is, mindezt a vér íze, valamint bőrük illata alapján. Nem gyorsabbak az embereknél, nem jobb a reflexük, bár az érzékeik valamivel fejlettebbek, meg sem közelítik más természetfeletti társukét. Pusztán az fizikai erejük az, ami vetekszik a többi lényével szemben.
Képesek gyorsabban regenerálódni, mint az emberek, de a többi természetfelettivel ellentétben nekik viszonylag sokáig tart, persze ez függ a seb komolyságától is.
Különlegességük, hogy bódító illatuk van, mindenki olyannak érzi, mely számára a legkedvesebb, ezzel könnyebben édesgetik magukhoz a kiszemelt prédát, egyedisége, hogy az emberekre nézve is ilyen hatással bír.
A wendigok kizárólag csak emberhúst esznek, hiszen semmi mást nem vesz be a szervezetük, és mindennek borzalmas íze van számukra. Ha bármi mást próbálnának megenni, azt  lévén, hogy nem képesek megemészteni, rövid időn belül azonnal ki is hányják. Azok, akik már régebb óta gyarapítják a faj egyedeinek számát, képesek normális emberként viselkedni mások előtt, azaz megenni bármit, anélkül, hogy az azonnal visszajönne. De ehhez meg kell tanulniuk kizárni a szörnyű ízt, amit evés közben éreznek, s többnyire ez is csak úgy működik, ha nem rágják meg az ételt, hanem a lehető leggyorsabban lenyelik. Viszont nekik is muszáj kihányniuk az ételt legalább egy-két órán belül, különben tönkreteszi a szervezetüket és ez betegséghez, rosszulléthez és életveszélyes állapothoz is vezethet. Ugyanez vonatkozik a folyadék bevitelükre is. A vízen kívül nem visel el semmit a szervezetük. Szomjukat emellett még az emberek vérével képesek oltani.
A wendigok többnyire hónapokig is kibírják élelem nélkül, ha időközönként kisebb adag emberhúst fogyasztanak, azonban minél kevesebbet esznek, annál gyengébbek is, valamint a regenerálódó képességük sem működik tökéletesen. Természetesen az újonnan átváltozott, illetve tapasztalatlan egyedeknek még az éhségüket is nehéz kontrollálni és könnyedén elveszthetik a fejüket, ha emberek közé merészkednek.


Kinézet

A wendigok külsőre teljesen úgy néznek ki, mint az emberek, amik mégis megkülönböztetik őket, azok a teljesen fehérré változó szemek, és az éles fogak, melyek többnyire vadászat, harc közben, vagy kínzó éhség miatt jelenhetnek meg.


Kapcsolat a többi fajjal

A wendigok maguknak való teremtmények, nem igazán érdekli őket a többi lény tevékenykedése vagy életmódja, csak magukkal törődnek. Az viszont megemlítendő, hogy különleges étrendjüknek hála, bizony más fajok is szerepelnek az étlapjukon.


Fontos információk

A wendigok élettartama megegyezik az emberekével!
Kérünk mindenkit, hogy aki wendigo karaktert regisztrál, figyeljen annak táplálkozására minden esetben!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://farkasborben.hungarianforum.net
 
Wendigo
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: First steps :: Bestiárium-
Ugrás: