Nem minden szörny tesz szörnyûségeket
Ha a határok elmosódnak, akkor néha már nem is tudod, melyik oldalon kötsz ki
Esküszünk, hogy
rosszban sántikálunk
Belépés

Lépj be közénk
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Kischat
Ne menj jégre, s el nem esel
Oldal statisztika
Kik vannak fölényben?
Az oldalon 32 aktív, elfogadott karakter

Vérfarkas
1
Ember
5
Diclonius
0 (nem alkotható!)
Daimon
3
Pokolkutya
1
Vadász
6
Hibrid
4
Lidérc
2
Kitsune
2
Vámpír
2
Boszorkánymester
4
Wendigo
1
Vérjaguár
1

kockáztatja életét e világban
Karmolás nyomok
ki mit hagyott nekünk?Leighton & Connor ~ What kind of sorcery is this?!

Vérfarkas Empty
Leighton Lockhart
Szer. Ápr. 14, 2021 12:09 pmOtherside

Vérfarkas Empty
Dorcas Irwin
Hétf. Márc. 29, 2021 12:08 pmstella & daniel ;; heal a wound

Vérfarkas Empty
Stella Argent
Vas. Márc. 28, 2021 5:40 am@eren_meth

Vérfarkas Empty
Eren Meth
Pént. Márc. 26, 2021 8:44 pmdante & sheilah ;; i don't need a hero

Vérfarkas Empty
Dante Wraith
Szer. Márc. 24, 2021 11:37 pmStella&Eamon: Her face was cold, so cold

Vérfarkas Empty
Stella Argent
Vas. Márc. 14, 2021 5:43 pm
Beacon Hills Lelkei
lények az árnyékban
Jelenleg 6 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 6 vendég :: 1 Bot

Nincs


A legtöbb felhasználó (51 fő) Csüt. Nov. 17, 2016 10:12 pm-kor volt itt.


Share
 

 Vérfarkas

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
Vas. Aug. 25, 2019 12:10 am

Admin
Vérfarkas
a telihold rabja, az éjszaka teremtménye


Eredettörténet

Az első vérfarkasokat boszorkányok teremtették egy évezreddel ez előtt. Az eredeti céljuk a teremtésükkel az volt, hogy olyan lényeket hozzanak létre, akik képességeikben, valamint erőben felvehetik a versenyt a különböző gyilkos lényekkel szemben, és egy egységet  – egy falkát - alkotva, az emberek védelme legyen az elsődleges feladatuk. Az első ilyen kísérletek elbuktak, és csak valami még veszedelmesebbet - vámpírokat - zúdítottak az emberek nyakába, ahhoz pedig, hogy őket (is) megfékezzék, végül megteremtették a vérfarkasokat.


A megelevenedett legenda

A vérfarkasok emberek, akiknek különleges adottságuk, hogy felvehetik részlegesen, vagy teljesen is egy farkas alakját. Többféle legenda létezik arra, hogyan lehet valakiből vérfarkas, ezek közé tartozik az is, hogyha elég mélyre megy egy vérfarkas karmolása, az illető átváltozik, vagy ha isznak egy vérfarkas lábnyomából. Azonban kétféle mód a jellemzőbb: genetikailag öröklődik a családban, vagy pedig beharapnak valakit.
Nem csak az alfa harapásának hatására változhat valaki vérfarkassá, hanem bárki más, azaz egy béta vagy egy omega harapása is átváltozáshoz vezet. Azonban, ha egy béta átváltoztat egy embert, kötelessége gondoskodnia róla, illetve tanítani azt. Ha nem így tesz, az alfa megölheti őt gondatlanságért.

A vérfarkasoknak van még egy alfajuk is, mely nem más, mint a vérpréri. Valakiből csak genetikai úton lehet ilyen farkas. Mivel azonban nagyon ritka fajról van szó, ezért csak találgatásokat lehet hallani arról, hogy milyen fajoknak a kereszteződéséből alakultak ki, de annyi bizonyos, hogy az egyik szülő minden esetben vérfarkas. Éppen ezért ugyanolyan képességgel rendelkeznek, mint a farkasok, azonban ők nem vágynak annyira rá, hogy találjanak egy falkát, mint a farkasok.


Képességeik

Ezek a lények külsőre teljesen emberszerűek, ám képesek átalakulni vérszomjas ember-farkas lényekké, illetve teljes alakú farkassá.
A vérfarkas teliholdkor akarata ellenére is átváltozik. Ilyenkor teljes átváltozásról beszélünk, mikor négykézlábra kényszerülnek és hatalmas farkas alakban járják az erdőket/utcákat. Ebben az esetben az átváltozás nem fájdalommentes, hiszen az emberi test szinte minden része változáson megy keresztül, mely hosszú, fájdalmas percekkel jár.
Csak az alfák, illetve a született vérfarkasok képesek irányítani a teljes átváltozást, utóbbiak huszadik életévük betöltése után képesek erre. Ők nincsenek a teliholdhoz kötve, ha teljes farkasként szeretnének mozogni, bármikor megtehetik.
A részleges átváltozásra minden vérfarkas képes, ezt a képességüket elsőként kell megtanulniuk kontrollálni, mert a fiatalabb, illetve a frissen átváltoztatott egyedeknél erős érzelmek is kiválthatják az átváltozást és könnyen agresszívvá válhatnak.
Ez az átalakulás gyorsan, másodpercek alatt végbe megy: hosszú karmokat és tépőfogakat növesztenek, szemük pedig jobban hasonlít farkaséra, mint emberére, melynek színe aranysárga (alfa esetében piros, a prériknek pedig kék).
Ez a faj jóval erősebb és gyorsabb az átlagos embereknél. Kifinomult érzékekkel rendelkeznek – a szaglásuk kiváló, és a hallásuk, valamint látásuk is sokkal élesebb. Képesek rá, hogy szagból megállapítsák az erős érzelmeket, mint amilyen például a félelem. Vagy hallgatva a szívdobbanásokat, meg tudják mondani, ki-mikor hazudik vagy hallgat el valamit.
Karmaik és tépőfogaik segítségével képesek mély, akár halálos sebeket is ejteni áldozataikon.
A vérfarkasok falkában a legerősebbek, a tagjai erősítik egymást, ráadásul nagyon gyorsan gyógyulnak, ezért nagyon veszélyes ellenfelek. Ám az alfák mind közül a legerősebbek.
Két speciális képességük van; az egyik, hogy képesek bárki emlékét előhívni, ha karmaikat az illető tarkójába belemélyesztik. Ez azonban hatalmas kockázattal jár, hiszen ha eltévesztik a szúrás helyét, az akár végzetes is lehet. A másik, hogy képesek egy érintéssel elszívni egy sérült személy fájdalmát, ez azonban csak akkor működik, ha tényleg érdekli őket az illető sorsa.

Képességek megjelenése és első átváltozás:
Született farkasok esetében már a kezdetektől beszélhetünk arról, hogy tisztában vannak a fejlettebb érzékszerveik tényével, valamint ahogy cseperednek, lassan megtapasztalják, hogy az erejük is megnövekedett. A pubertás korhoz érve, a hormonoknak köszönhetően, felfokozott érzelmi állapotba kerülve, bármikor túleshetnek az első részleges átváltozáson, majd valamelyik telihold alkalmával az első teljes átváltozáson is.
Beharapott farkasok esetében az összes dolog egyszerre zajlik le, mégpedig a harapást követő első telihold alkalmával. Ekkor történik meg az első teljes átváltozás is, azt követően pedig minden újonnan szerzett képesség használatra kész.

Gyengeségek:
Mint a teremtmények nagy részét, őket is az ezüst fegyverek képesek tartósan megsebezni. Ezen kívül még az athame okozhat nekik halálos sérülést, és különböző növények is képesek ártani nekik.
Utóbbiakról ITT olvashattok!


Közösségük

A vérfarkasok falkába szerveződnek, melynek az élén az alfa áll, a tagokat pedig bétáknak nevezik. Azokat a farkasokat, akiknek nincs falkájuk, omegának hívják, ez azonban a vérfarkasok életében veszélyes, hiszen egyedül sokkal gyengébbek és sebezhetőbbek, így minden omega arra törekedik, hogy valakik befogadják őt a falkájukba. Ezek közül természetesen az alfa rang a legmagasabb.
Az alfa parancsol az egész falkának, ő irányítja azt és ő felelős a tagokért, nem csak az épségükért, de a tetteikért is. Az ő reszortja felelősséget vállalni mindenért, amit a bétái tesznek a városban, és neki kell megbüntetni is őket, ha elszúrnak valamit.
Csak úgy, mint a természetben, az alfa cím nem csak születés útján, de az adott alfa párbajra hívásával is megszerezhető. Ebben az esetben nem számít, hogy béta vagy omega farkas a kihívó fél, aki győz, az átveszi a falka irányítását, a vesztest pedig, ha nem vesztette életét a küzdelem során, akár el is kergethetik a falkából.
Ezen kívül, van még egy módja, hogy valakiből falkavezér váljék, ám ez nagyon ritkán fordul csak elő. Igaz alfának nevezik azt a vérfarkast, akinek a kezét még sose szennyezte vér és pusztán az akarata, kitartása és önzetlensége emelte fel az alfák közé. De ilyen ritka teremtmény talán ha száz évente egyszer előfordul.

A telihold fontos szerepet tölt be a vérfarkasoknál, hiszen ilyenkor mind teljes átváltozáson esnek át, a falkában élő farkasok pedig ilyenkor közösen indulnak erdei vadászatra. Ez a szokás összekovácsolja a falkatagokat és nagyszerű gyakorlás is ahhoz, hogy megtanulják kontrollálni bestiális énjüket.


Falkák

A falkákat mindig az adott alfa vezetéknevével különböztetjük meg egymástól, nem pedig valami kitalált, menőn hangzó csapatnévvel.
A városunkban két falka lelt otthonra;
Belmont falka
Alfa: @Calcifer Belmont
Tagok: @Arikan Nox

Doyle falka
Alfa: @Oscar Doyle
Tagok: ???


Terület

Minden falkának van egy közös „búvóhelye”, ahol időnként összegyűlnek és megbeszéléseket tartanak, esetleg együtt kikapcsolódnak, innen indulnak a közös vadászatokra is. Ez a központi hely, általában a falka területének legvédettebb részén található. A falkák területe mindig erdős részre vonatkozik, de sosem az egész erdőre. Az egyik szabály, hogy mindig hagyniuk kell úgynevezett "szabad területet" az erdőből, ami senkié, azaz akárki járhat azokon a részeken. A másik, hogy városokat és városrészeket nem sajátíthatnak ki maguknak.
A terület mérete a legtöbb esetben állandó, nem célja a fajnak a terjeszkedés, csupán éppen annyi területet sajátítanak ki, ami a kényelmes élethez, gyülekezéshez, vadászathoz szükséges. Azonban nem kizárt, hogy a rivális falkák egymás területének elnyerésére törjenek, nem feltétlenül a több helyért, talán csak azért, hogy a vesztes falkát más városba üldözzék. Alapjáraton viszont nem acsarkodnak egymással, míg illetéktelenül nem keverednek egymás területére. Viszont a falkák nem csak az idegen vérfarkasokat, de más természetfeletti lényeket sem látnak szívesen saját területükön, hogy a vadászokat már meg se említsük. Emiatt folytonos felügyelet alatt tartják határaikat és rendszeresen "járőröznek" az egész területen.


Kapcsolat a többi fajjal

Bár boszorkányok által teremtettek az első farkasok, már hosszú-hosszú ideje nem fűzi őket semmilyen kapcsolat. Ez viszont nem mondható el a vámpírokról, velük a teremtésük óta hadilábon álltak, ez pedig továbbra sem látszik megváltozni. Mondhatni úgyis, a vérükben van kódolva ez az ellenségeskedés. Minden más fajjal pedig egészen addig semleges viszonyt ápolnak, míg a falka területére lépve galibát nem csinálnak.   

Ám jelenleg, a városban lévő káosz miatt, senkiben sem bízhatnak a sajátjaikon kívül!


Fontos betartandók

Ha valaki alfát szeretne hozni, előbb mindenképp egyeztessen az adminokkal!
A vérfarkasok élettartama megegyezik az átlagos emberek élettartamával.
Az előtörténetben külön jelöljétek, ha vérprérit hoztok!Admin
Vérfarkas Tumblr_pwp6qpTqxl1uek0c7o3_r1_250
Vérfarkas Tumblr_pwp6qpTqxl1uek0c7o4_r1_250
Életkor :
8
Vérfarkas Tumblr_pwp6qpTqxl1uek0c7o2_r1_500
"We don’t go out in the middle of the night murdering people,
DO WE?”


Vérfarkas Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Vérfarkas

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: First steps :: Kezdetek kezdete :: Bestiárium-