Nem minden szörny tesz szörnyûségeket
Ha a határok elmosódnak, akkor néha már nem is tudod, melyik oldalon kötsz ki
Esküszünk, hogy
rosszban sántikálunk
Belépés

Lépj be közénk
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Kischat
Ne menj jégre, s el nem esel
Oldal statisztika
Kik vannak fölényben?
Az oldalon 32 aktív, elfogadott karakter

Vérfarkas
1
Ember
5
Diclonius
0 (nem alkotható!)
Daimon
3
Pokolkutya
1
Vadász
6
Hibrid
4
Lidérc
2
Kitsune
2
Vámpír
2
Boszorkánymester
4
Wendigo
1
Vérjaguár
1

kockáztatja életét e világban
Karmolás nyomok
ki mit hagyott nekünk?Leighton & Connor ~ What kind of sorcery is this?!

Vérjaguár Empty
Leighton Lockhart
Szer. Ápr. 14, 2021 12:09 pmOtherside

Vérjaguár Empty
Dorcas Irwin
Hétf. Márc. 29, 2021 12:08 pmstella & daniel ;; heal a wound

Vérjaguár Empty
Stella Argent
Vas. Márc. 28, 2021 5:40 am@eren_meth

Vérjaguár Empty
Eren Meth
Pént. Márc. 26, 2021 8:44 pmdante & sheilah ;; i don't need a hero

Vérjaguár Empty
Dante Wraith
Szer. Márc. 24, 2021 11:37 pmStella&Eamon: Her face was cold, so cold

Vérjaguár Empty
Stella Argent
Vas. Márc. 14, 2021 5:43 pm
Beacon Hills Lelkei
lények az árnyékban
Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég :: 1 Bot

Nincs


A legtöbb felhasználó (51 fő) Csüt. Nov. 17, 2016 10:12 pm-kor volt itt.


Share
 

 Vérjaguár

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
Szomb. Aug. 24, 2019 5:54 am

Admin
Vérjaguár
falka nélküli fenevad, ki lesből támad


Eredettörténet

A vérjaguárok története több száz évre nyúlik vissza. Az azték legenda szerint istenek voltak, akik át tudtak alakulni egyes éjszakákon jaguárrá. Az emberek nagyon sokáig félték őket, főleg a teliholdas éjjeleken, amikor ezek a lények portyára indultak és elragadták az embereket. Hogy megelőzzék saját népük biztonságát, az aztékok áldozatokat kezdtek bemutatni a lények tiszteletére és templomokat építettek számukra. A vérjaguárok otthonának így, egykoron a Tezcatlipoca (jaguár-istenség) azték templomokat tartották, melyek közül a legtöbb mára teljesen megsemmisült, egyet leszámítva. A La Iglesia egy nagyon ősi templom, Mexico más romjainak középpontjában, mostanra ugyan csak alapjaiban maradt meg, ám az ott lévő mágikus erők még mindig működnek.


A megelevenedett legenda

A vérjaguárok nagyon sokban hasonlítanak a vérfarkasokhoz, mi több, tőlük is erednek. Többféle legenda létezik arra, hogyan lehet valakiből vérfarkas, ebből az egyik a karmolás, ami, ha elég mélyre megy, a mondák szerint átadja a vérfarkas-kórt, de ez nem így van. Így csak és kizárólag vérjaguárokat lehet létrehozni, így teremtettek az elsők. Csakhogy ez meglehetősen ritka jelenség, ennek esélye nagyjából egy a százhoz, hogy valaki így váljon vérjaguárrá.
Ezen kívül még születés és harapás útján is lehet valakiből vérjaguár, noha nem sűrűn találkozni ilyen lényekkel manapság, mivel ez a faj nem szívesen változtat át embereket, és két vérjaguár szülő kell ahhoz, hogy egy teljes értékű vérjaguár utód születhessen. Bizonyos értelemben véve kihalásra ítélt fajnak számít.
Tulajdonságaik többsége majdhogynem azonos farkas társaikéval, de van néhány fontos dolog, amiben különböznek. Az első; hogy ők magányos lények, nem élnek falkában vagy tartoznak egyéb közösséghez, ragaszkodnak a szabadságukhoz és szeretnek öntörvényűen élni. A második; hogy sokkal nehezebben tanulják meg irányítani bestiális énjüket és a legkisebb ingerlésre is képesek átalakulni és darabokra cincálni azt, aki bosszantotta őket. Teliholdkor pedig a legveszélyesebbek, a vérfarkasokhoz hasonlóan, ők is portyázni indulnak, csakhogy velük ellentétben, a jaguárokat nem érdekli, hogy ezt az erdőben élő vadakkal teszik meg, vagy a városokban élő emberekkel. A harmadik pedig, hogy – ha hihetünk az azték legendának – a tiszteletükre bemutatott rituálék egy csipetnyi mágiával ruházták fel ezeket a lényeket.  


Képességeik

A vérjaguárok gyorsak, erősek, jó a szaglásuk, kiváló a hallásuk, kitűnő látásuk nappal, valamint éjszaka is, és gyorsabban gyógyulnak, mint az átlagos emberek, ebben egyeznek vérfarkas rokonaikkal. Ugyanígy megvan bennük az alakváltás képessége is, bár abban viszont különböznek tőlük, hogyha átváltoznak hosszú karmaik és hegyes tépőfogaik valamivel hosszabbak, mint a vérfarkasok esetében. Szemeik pedig élénkzöld színben pompáznak, bőrük pedig lilás-kék árnyalatot ölt, a nagymacskára jellemző sötét foltokkal tarkítva. Magának az állatnak az alakját viszont nem képesek felvenni.
Mint az fentebb említve lett, a jaguároknak van némi mágikus képességük, mely kissé hasonlít a varázslathoz, és ezeket a varázslathoz hasonló képességeiket a La Iglesia nevezetű templomukban használhatják. A templomban lévő csontok segítségével a vérjaguárok képesek berserkereket létrehozni és irányítani is őket. Ezen kívül a falba vésett Tezcatlipoca szimbóluma is hatalommal bír, aminek erejével lehetséges valakit visszafiatalítani fizikailag és mentálisan is. Ennek segítségével a vérjaguárok képesek megőrizni örök fiatalságukat is, így nem látszik rajtuk a valódi koruk.

Képességek megjelenése és első átváltozás:
Született jaguárok esetében már a kezdetektől beszélhetünk arról, hogy tisztában vannak a fejlettebb érzékszerveik tényével, valamint ahogy cseperednek, lassan megtapasztalják, hogy az erejük is megnövekedett. A pubertás korhoz érve, a hormonoknak köszönhetően, felfokozott érzelmi állapotba kerülve, bármikor túleshetnek az első átváltozáson.
Beharapott jaguárok esetében az összes dolog egyszerre zajlik le, mégpedig a harapást követő első telihold alkalmával. Ekkor történik meg az első átváltozás is, azt követően pedig minden újonnan szerzett képesség használatra kész.

Gyengeségek:
Mint a legtöbb lény ellen, úgy ellenük is az ezüstből készült fegyverek a leghatásosabbak. Valamint az athame, a boszorkánymesterek által készített tőr, és még néhány növényfaj, amivel komoly, akár halálos károkat lehet okozni nekik. Ezekről bővebben ITT olvashatsz!


Kapcsolat a többi fajjal

A vérjaguárokat többnyire nem érdeklik más természetfelettiek, de tulajdonképpen minden egyes másik fajt lenéznek. Bár, vérfarkas társaikkal sok közös vonásuk van, azt gondolnánk emiatt azért valamennyire jó viszonyt ápolnak, pont emiatt, találják őket rokonszenvesnek a legkevésbé.
Most pedig, hogy a városban teljes a káosz, már annyira se szimpatizálnak egyik fajcsoporttal se, mint eddig.


Fontos betartandók

• Ha lehetséges, ne essünk túlzásokba Berserker gyártást illetően, senki sem szereti a nagyzolókat.
• Kérünk titeket, mások karakterén, az userrel való előre egyeztetés nélkül ne használjátok a visszafiatalítás képességét, valamint ne csináljatok belőle Berserkert.
Külön Berserker karaktert nem lehet alkotni! Azonban van rá lehetőség, hogy egy-egy játék erejéig valaki kipróbálja milyen az, azzal a feltétellel, hogy a játék végén vissza is változik.
• A vérjaguárok élettartama eltér az emberekétől, életük hossza nincs megszabva. Mondhatni örök életűek. A legidősebb vérjaguár, ami beregisztrálható, maximum 200 éves lehet!Admin
Vérjaguár Tumblr_pwp6qpTqxl1uek0c7o3_r1_250
Vérjaguár Tumblr_pwp6qpTqxl1uek0c7o4_r1_250
Életkor :
8
Vérjaguár Tumblr_pwp6qpTqxl1uek0c7o2_r1_500
"We don’t go out in the middle of the night murdering people,
DO WE?”


Vérjaguár Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Vérjaguár

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: First steps :: Kezdetek kezdete :: Bestiárium-