Nem minden szörny tesz szörnyûségeket
Ha a határok elmosódnak, akkor néha már nem is tudod, melyik oldalon kötsz ki
Esküszünk, hogy
rosszban sántikálunk
Belépés

Lépj be közénk
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Kischat
Ne menj jégre, s el nem esel
Oldal statisztika
Kik vannak fölényben?
Az oldalon 32 aktív, elfogadott karakter

Vérfarkas
1
Ember
5
Diclonius
0 (nem alkotható!)
Daimon
3
Pokolkutya
1
Vadász
6
Hibrid
4
Lidérc
2
Kitsune
2
Vámpír
2
Boszorkánymester
4
Wendigo
1
Vérjaguár
1

kockáztatja életét e világban
Karmolás nyomok
ki mit hagyott nekünk?Leighton & Connor ~ What kind of sorcery is this?!

Kitsune Empty
Leighton Lockhart
Szer. Ápr. 14, 2021 12:09 pmOtherside

Kitsune Empty
Dorcas Irwin
Hétf. Márc. 29, 2021 12:08 pmstella & daniel ;; heal a wound

Kitsune Empty
Stella Argent
Vas. Márc. 28, 2021 5:40 am@eren_meth

Kitsune Empty
Eren Meth
Pént. Márc. 26, 2021 8:44 pmdante & sheilah ;; i don't need a hero

Kitsune Empty
Dante Wraith
Szer. Márc. 24, 2021 11:37 pmStella&Eamon: Her face was cold, so cold

Kitsune Empty
Stella Argent
Vas. Márc. 14, 2021 5:43 pm
Beacon Hills Lelkei
lények az árnyékban
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég :: 1 Bot

Nincs


A legtöbb felhasználó (51 fő) Csüt. Nov. 17, 2016 10:12 pm-kor volt itt.


Share
 

 Kitsune

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
Szomb. Aug. 24, 2019 12:46 am

Admin
Kitsune
sose bízz egy rókában, aurája felemészthet


Eredettörténet

A kitsune egy japán szó, melynek jelentése róka. Eredetileg a shinto vallás róka alakú istene. A shinto szó jelentése „az istenek útja”, vagy helyesebben „a szellemek útja”, ugyanis a shintoista szemléletben a hagyományos értelemben vett istenek helyét szellemek, azaz kamik töltik be. A kami lehet:

természeti erő – ez az energia megtestesülése.
istenség – ez a teremtők és a spirituális energia birtoklóinak csoportja.
lélek - a befolyásos és tehetséggel megáldott emberek szellemei, akik haláluk után kamivá lényegülve továbbra is befolyással vannak a világra.
szellem - bizonyos emberek, élőlények, helyek, tárgyak, jelenségek, cselekedetek túlvilági megtestesítői, őrei.

Tehát a kitsunék a japán mitológia szerint istenségek voltak, akiket mindig segítőkésznek és kedvesnek ábrázoltak és sok japán népmesében megtalálható az alakja. Szerepük azonban a különböző történetekben sokszor teljesen más. Van, amikor átverik, becsapják az embereket. Így a kitsunék a legismertebb yōkaiok közé tartoznak. A yōkai jelentése nem más, mint démon, szellem vagy szörny. Az ilyen gonosz rókaszellemet ismertebb nevén nogitsune-nak is nevezik és úgy tartják, a fájdalomból táplálkozik. Ez a természetfeletti teremtmények gyűjtőfogalma a japán néphagyományban.


A megelevenedett legenda

Mivel istenségekről/démonokról van szó, a faj nem megfogható, így nem lehet pontos dátumot sem kötni felbukkanásukhoz. A kitsunék több ezer évesek is lehetnek. Korukat a farkuk száma jelöli, mely egytől egészen kilencig is felmehet. Minél több farka van egy kitsunénak, annál bölcsebb, idősebb és hatalmasabb. A legidősebb és legkiválóbb rókák a kilencfarkúak, társaik közt is a legmegbecsültebb egyedek. Ha egy kitsunénak kinő a kilencedik farka, vörösről aranyszínűvé változik. A kitsunék konkrétabb megnevezése mindig a farkuk száma alapján történik, tehát – Ichibi, Nibi, Sanbi, Yonbi, Gobi, Rokubi, Nanabi, Hachibi, Kyuubi. A szó első fele magát a számot jelöli a „bi” jelentése pedig „farok”.
Mivel kamikról és yōkaiokról beszélünk, egyetlen emberből sem lehet harapás útján kitsune. Annak, hogy valaki az lehessen, három módja van.
Az egyik; hogyha a róka maga választja ki a gazdatestet, akit megszáll, vagy akiben újjá akar születni.
Egy másik mód; hogy valakiből kitsune legyen, ha egy boszorkány belezár egy ilyen istenséget egy emberbe. Ez különböző pecsétek árán történik, illetve fekete mágiának minősül, melynek nagy ára van.
És a harmadik; születés útján.
Ez utóbbi esetében, a gyermek örökli valamelyik felmenője génjeit, akiben egy kitsune lakozik, ő is egy ilyen istenség hatalmát fogja birtokolni, viszont ő képtelen lesz felvenni a róka tényleges, mitológiai alakját.
Ha valakit megszállt a rókaszellem, köztük folytonos küzdelem megy fejben az irányításért, míg az egyikőjük el nem nyomja a másikat, kivéve, ha az adott személynek sikerült úgymond szövetséget kötnie a rókával. Ha sikerült megegyezésre jutniuk, kedvük szerint „helyet cserélhetnek”, illetve a róka kölcsön adja az erejét a harc folyamán, anélkül, hogy kitörne, és teljesen elnyomná a gazdatestet.


Képességeik

A kitsunénak több fajtája ismeretes, ezek az öt elemhez köthetőek; víz, tűz, levegő, föld és az energia. Értelem szerűen mindegyik egyed azt az elemet uralja, melynek képességét birtokolja. Emberi testben azonban nem tudják a végtelenségig kihasználni erejüket, hiszen emberek lévén fáradékonyabbak és van egy tűréshatáruk is. Ez persze leginkább a nagyobb erejű támadásaikra és védekezési módszereikre igaz, hiszen minél erősebb technikát alkalmaznak, annál könnyebben kifáradnak. Mindez sok gyakorlással javítható és az ügyességük is azon múlik, mióta vannak tudatában különleges képességeiknek. Azonban, ha valaki szabadjára engedi a benne lakozó rókát, valamivel nagyobb erőre tehet szert.
Emellett a kitsunék regenerálódó képessége jóval gyorsabb, mint az embereké, így a komolyabb sérüléseket is képesek nagyobb eséllyel túlélni, mint az átlagos emberek.
Sebessége csak az átváltozásuk második szakaszában tér el az emberekétől, hiszen akkor már inkább állatias, rugalmas mozgásuk van, reflexeik pedig emberi formában is jobbak az átlagnál.
Erő szempontjából egy kitsune felülmúlja az átlagos emberek képességeit.


Ezeken kívül mindegyik elemet birtokló kitsunénak van egy-egy különleges képessége, mely a közlekedésükre vonatkozik;

föld elemű: képesek beleolvadni a talajba, illetve a fákba, ezáltal pedig egy teljesen más helyen felbukkanni.
levegő elemű: a szél segítségével képesek a levegőben közlekedni, azonban ez nem hasonlítható a repüléshez, vagy a lebegéshez, hiszen erre csak akkor képes, ha például a szél segítségével összehordanak több falevelet, amit az erejével összetart, így könnyedén tud rajta utazni.
víz elemű: ez a kitsune faj képes a víz felszínén közlekedni, anélkül, hogy beleesnének az adott tóba/folyóba.
tűz elemű: képesek valamilyen külső befolyás hatására (például egy ütés), vagy egyszerűen maguktól is hamuvá változni, ami után bármelyik más helyen felbukkanhatnak, úgy, hogy a hamu összeállva ismét formázza az alakjukat.
energia elemű: ez az egyetlen fajtája a kitsunéknak, melynek emberfeletti gyorsasága van, ezáltal pedig képesek a teleportálásra is.

Gyengeségek:
Az ezüst fegyverek, lövedékek sebzik őket, nem engedi, hogy elinduljon a gyógyulási folyamatuk. Ezen kívül több növény is hatással van rájuk, valamint az athame amelyekről ITT olvashatsz bővebben!


Róka alak

Egy kitsune fő ismertetőjele a harcban a szeme, amely egy rókáéra emlékeztet, színe pedig narancssárgára vált. Ezen kívül pedig karmai is nőnek. Ez képes megkülönböztetni őket az átlagos emberektől, azonban ezek a vonások csak akkor jönnek elő, ha ők is akarják, vagy kezd eluralkodni felettük a bennük lakozó róka, de erős érzelmek - mint a düh - is előidézhetik.
Az átváltozásuk második szakaszában a kitsunék képesek felvenni a mitológiai alakjukat, azonban ez csak egy részleges átváltozás, ami annyit jelent, hogy megjelenik körülöttük a róka aurája, s előbukkan az összes farkuk is, melyet a róka démon birtokol. Ebben a formában jóval mozgékonyabbak és erősebbek, arról nem is beszélve, milyen trükköket vetnek be ellenfeleikkel szemben.


Kapcsolat a többi fajjal

A kitsunékat nem különösebben foglalkoztatják a más fajba tartozó lények. Ők az emberekhez hasonlóan a személyiségük alapján viszonyulnak másokhoz.

Ám a városban lévő káosz miatt, senkiben sem bízhatnak saját magukon kívül!


Fontos betartandók

A karakterlapban kérjük feltüntetni, hogy az adott kitsune hány farokkal rendelkezik (minden 312 év után egy újabbal gazdagodnak!) – feltéve, hogyha nem csak a képességeket örökölte!
• A kitsunék kortalanok, bár a tényleges koruk ismeretlen, a legidősebb emberi lény, akiből kitsune lett maximum 2500 éves lehet! Maga a benne lévő róka lehet akár 3000 éves is, azonban az emberi teste nem lehet több 2500-nál!
Az átváltozás második szakasza csak azoknál az egyedeknél lehetséges, akikben egy kami/yōkai lakozik!
A róka istenség egyenes ági leszármazottja, illetve akiben megtalálható egy róka, az a kitsunék teljes képességének birtokában van, míg mindenki más, aki nem magától az istenségtől, hanem annak leszármazottjától fogant, vagy nem szállta meg egyetlen róka sem, az csak részlegesen birtokolja a képességeket, valamint gyengébb is többi fajtársánál.Admin
Kitsune Tumblr_pwp6qpTqxl1uek0c7o3_r1_250
Kitsune Tumblr_pwp6qpTqxl1uek0c7o4_r1_250
Életkor :
8
Kitsune Tumblr_pwp6qpTqxl1uek0c7o2_r1_500
"We don’t go out in the middle of the night murdering people,
DO WE?”


Kitsune Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Kitsune

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: First steps :: Kezdetek kezdete :: Bestiárium-