Nem minden szörny tesz szörnyûségeket
Ha a határok elmosódnak, akkor néha már nem is tudod, melyik oldalon kötsz ki
Esküszünk, hogy
rosszban sántikálunk
Belépés

Lépj be közénk
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Kischat
Ne menj jégre, s el nem esel
Oldal statisztika
Kik vannak fölényben?
Az oldalon 32 aktív, elfogadott karakter

Vérfarkas
1
Ember
5
Diclonius
0 (nem alkotható!)
Daimon
3
Pokolkutya
1
Vadász
6
Hibrid
4
Lidérc
2
Kitsune
2
Vámpír
2
Boszorkánymester
4
Wendigo
1
Vérjaguár
1

kockáztatja életét e világban
Karmolás nyomok
ki mit hagyott nekünk?Leighton & Connor ~ What kind of sorcery is this?!

Wendigo Empty
Leighton Lockhart
Szer. Ápr. 14, 2021 12:09 pmOtherside

Wendigo Empty
Dorcas Irwin
Hétf. Márc. 29, 2021 12:08 pmstella & daniel ;; heal a wound

Wendigo Empty
Stella Argent
Vas. Márc. 28, 2021 5:40 am@eren_meth

Wendigo Empty
Eren Meth
Pént. Márc. 26, 2021 8:44 pmdante & sheilah ;; i don't need a hero

Wendigo Empty
Dante Wraith
Szer. Márc. 24, 2021 11:37 pmStella&Eamon: Her face was cold, so cold

Wendigo Empty
Stella Argent
Vas. Márc. 14, 2021 5:43 pm
Beacon Hills Lelkei
lények az árnyékban
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég :: 1 Bot

Nincs


A legtöbb felhasználó (51 fő) Csüt. Nov. 17, 2016 10:12 pm-kor volt itt.


Share
 

 Wendigo

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
Pént. Aug. 23, 2019 8:27 pm

Admin
Wendigo
VESZÉLYES KANNIBÁL, KIT VÉRSZAG FOG KÖRBE


Eredettörténet

Az indiánok mitológiája szerint egy rosszindulatú kannibál szellem, ami képes megszállni az embereket. Nevének jelentése "emberevő gonosz". A wendigo egy olyan természetfeletti jelenség, akinek nagy szellemi ereje van. Elsősorban a hideghez, északhoz, és a télhez kapcsolták őket, valamint az éhezéshez és az éhhalálhoz. Ugyanakkor a wendigok a falánkság és kapzsiság megtestesülései is voltak. A szellemüket az ölés sem elégítette ki, rögtön új áldozat után kutattak.
Minden kultúrában, ahol a wendigo megtalálható, osztoznak abban a hitben, hogy emberi lény átváltozhat wendigová, ha valaha is részt vett kannibalizmusban, vagy ha – gyakran álmában – megszállta egy wendigo szelleme. Miután átváltozott, erőszakos lesz és késztetést érez, hogy emberi húst egyen.


A megelevenedett legenda

A wendigok emberevő alakváltók, akiket kielégíthetetlen éhség hajt a hús és a vér után. Hiába táplálkoznak rendszeresen, sosem érzik úgy, hogy eleget ettek volna, éppen ezért nagyon nehéz kordában tartani a saját éhségüket.
Születés, illetve harapás útján lesz valakiből wendigo, azonban harapás által csak az változik át, aki nem elég erős ahhoz, hogy megfékezze magát, s hagyja felülkerekedni a vérszomját, így a beharapását követő egy héten belül ember húst eszik. Viszont, aki képes ellenállni a kísértésnek, és nem követ el kannibalizmust, annál a harapás hatása is elmúlik.
Azonban hatalmas akaraterő kell ahhoz, hogy valaki meg tudja állni a gyilkolást, hiszen az előtörni vágyó természetfeletti ösztönök és új képességek megállás nélkül gyötrik az embert. Abban az egy hétben, nem csak az éhséggel, de az átváltozás tüneteivel is meg kell küzdenie az embernek; a gyomrot szorító görccsel, az egész állkapcsában feszülő fájdalommal, ami a bestiális fogak kialakulása végett kínozza, valamint egész testében jelenlévő izomlázzal.


Táplálkozásuk

A wendigok éhségét kizárólag csak az emberhús képes csillapítani, a feldolgozott élelmiszerek többségét képtelenek megemészteni, és amit képesek is elfogyasztani, annak borzalmas utóíze van számukra. A nyersen fogyasztható élelmek, mint a gyümölcsök és zöldségek, vagy állati húsok (akár natúron sütve is), azok számukra is ehetőek, azonban nekik ez olyan, mintha valaki csak ropin próbálna élni; elég ahhoz, hogy ne szedjék le senki fejét, de sürgősen megfelelő táplálékhoz kell, jussanak utána, vagy közben. Ha olyan ételt próbálnának megenni, amit képtelenek feldolgozni, azt rövid időn belül azonnal ki is löki magából a szervezetük. Azok, akik már régebb óta gyarapítják a faj egyedeinek számát, képesek normális emberként viselkedni mások előtt, azaz megenni bármit, anélkül, hogy az azonnal visszajönne. De ehhez meg kell tanulniuk kizárni a szörnyű ízt, amit evés közben éreznek, s többnyire ez is csak úgy működik, ha nem rágják meg az ételt, hanem a lehető leggyorsabban lenyelik. Viszont nekik is muszáj kiadniuk magukból a megemészthetetlen ételt legalább egy-két órán belül, különben tönkreteszi a szervezetüket és ez betegséghez, rosszulléthez és életveszélyes állapothoz is vezethet. Ugyanez vonatkozik a folyadék bevitelükre is. A vízen kívül nem visel el semmit a szervezetük. Szomjukat emellett még az emberek vérével képesek oltani.
Az egyetlen jó dolog, ami a táplálkozási szokásaikkal együtt jár, hogy többnyire hónapokig is kibírják élelem nélkül, ha időközönként kisebb adag emberhúst fogyasztanak, azonban minél kevesebbet esznek, annál gyengébbek is, valamint a regenerálódó képességük sem működik tökéletesen.
Természetesen az újonnan átváltozott, illetve tapasztalatlan egyedeknek még az éhségüket is alig tudják kontrollálni és könnyedén elveszthetik a fejüket, ha emberek közé merészkednek.


Képességeik

Mivel alakváltókról beszélünk, fontos megemlíteni, hogy alapjáraton egy átlagos ember külsejével rendelkeznek, valamint az átváltozott formájukkal, ami ettől nem sokban tér el. Világító fehér szemeik, illetve éles és erős fogaik többnyire akkor jelentkeznek, amikor vadászni, táplálkozni, harcolni készülnek, vagy a kibírhatatlan éhség kínozza őket, de ezen kívül is bármikor előhívhatják őket.
Nem gyorsabbak az embereknél, nem jobb a reflexük és nem élnek náluk hosszabb ideig. Az érzékeik viszont valamivel fejlettebbek, bár a hallásuk és a látásuk meg sem közelítik más természetfeletti társukét, a szaglásuk még a vérfarkasokénál is jobb. Fizikai erejük magasan veri a többi lényét, így nagyon veszélyes ellenfélnek számít, főleg, hogy regenerálódási képességei is gyorsabban zajlanak az átlagnál.
Különlegességük, hogy bódító illatuk van, amit mindenki olyannak érez, mely számára a legkedvesebb és ezzel könnyebben édesgetik magukhoz a kiszemelt prédát.


Gyengeségek:
Mint az a legtöbb teremtményre igaz; ha csak nem egy másik faj tagjai tépik cafatokra, akkor ezüst fegyverekkel lehetséges az elpusztításuk. Az ezüst megakadályozza a sebeik gyors begyógyulását, így egy halálos sérülés velük is végezni fog.
Valamint néhány növényféle (nemes májvirág, fagyöngy és hegyi kőris), amelyekről a ITT találsz bővebb tájékoztatást.

Kapcsolat a többi fajjal

A wendigok maguknak való teremtmények, nem igazán érdekli őket a többi lény tevékenykedése vagy életmódja, csak magukkal törődnek. Az viszont megemlítendő, hogy különleges étrendjüknek hála, bizony az egyszerű embereken kívül más fajok is szerepelnek az étlapjukon.

Jelenleg, a városban lévő káosz miatt, senkiben sem bízhatnak saját magukon kívül!Admin
Wendigo Tumblr_pwp6qpTqxl1uek0c7o3_r1_250
Wendigo Tumblr_pwp6qpTqxl1uek0c7o4_r1_250
Életkor :
8
Wendigo Tumblr_pwp6qpTqxl1uek0c7o2_r1_500
"We don’t go out in the middle of the night murdering people,
DO WE?”


Wendigo Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Wendigo

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: First steps :: Kezdetek kezdete :: Bestiárium-