Nem minden szörny tesz szörnyûségeket
Ha a határok elmosódnak, akkor néha már nem is tudod, melyik oldalon kötsz ki
Esküszünk, hogy
rosszban sántikálunk
Belépés

Lépj be közénk
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Kischat
Ne menj jégre, s el nem esel
Oldal statisztika
Kik vannak fölényben?
Az oldalon 32 aktív, elfogadott karakter

Vérfarkas
1
Ember
5
Diclonius
0 (nem alkotható!)
Daimon
3
Pokolkutya
1
Vadász
6
Hibrid
4
Lidérc
2
Kitsune
2
Vámpír
2
Boszorkánymester
4
Wendigo
1
Vérjaguár
1

kockáztatja életét e világban
Karmolás nyomok
ki mit hagyott nekünk?Leighton & Connor ~ What kind of sorcery is this?!

Pokolkutya Empty
Leighton Lockhart
Szer. Ápr. 14, 2021 12:09 pmOtherside

Pokolkutya Empty
Dorcas Irwin
Hétf. Márc. 29, 2021 12:08 pmstella & daniel ;; heal a wound

Pokolkutya Empty
Stella Argent
Vas. Márc. 28, 2021 5:40 am@eren_meth

Pokolkutya Empty
Eren Meth
Pént. Márc. 26, 2021 8:44 pmdante & sheilah ;; i don't need a hero

Pokolkutya Empty
Dante Wraith
Szer. Márc. 24, 2021 11:37 pmStella&Eamon: Her face was cold, so cold

Pokolkutya Empty
Stella Argent
Vas. Márc. 14, 2021 5:43 pm
Beacon Hills Lelkei
lények az árnyékban
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég :: 1 Bot

Nincs


A legtöbb felhasználó (51 fő) Csüt. Nov. 17, 2016 10:12 pm-kor volt itt.


Share
 

 Pokolkutya

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
Vas. Aug. 25, 2019 2:39 am

Admin
Pokolkutya
a természetfeletti létezésének lángoló őrzője


Eredettörténet


A pokolkutyák a legenda szerint a pokol teremtményei, démonok csatlósai. Olyan természetfeletti lényeknek tartják őket, melyek egy démon üzletkötésének végrehajtói: a démon üzletet köt egy emberrel, cserébe annak lelkét bizonyos idő múlva a pokolkutyák az alku szerint Pokolra „szállítják”. A görög mitológiában Hádész háromfejű kutyáját, Kerberoszt tartották ilyen lénynek; ő őrizte a holtak világát. Talán ez utóbbi történet áll legközelebb ahhoz, milyen lények ezek valójában.


A megelevenedett legenda

A pokolkutya vagy más néven a Halál Hordozója, olyan amortizált természetfeletti szellem/démon faj, amely emberi testet vesz birtokba, amikor újjászületnek a Földön annak érdekében, hogy befejezzék rendeltetésszerű küldetéseiket. Ők a természetfeletti világ őrzői, így kötelességük annak biztosítása, hogy ez a világ titokban maradjon az emberi szemek előtt. Se nem jók, se nem gonoszok, teljesen semlegesek és csak "természetes" kötelességükre koncentrálnak.
Ezek a lények csak olyan embereket szállnak meg, akiket éppen csak nem hagyott még el az élet valamilyen erőszakos, halálos kimenetelű történést követően. Egy ideig lappanganak a gazdatestben, eleinte nem is tudják, hogy micsodák, s szinte transzba esve, ösztönösen teljesítik a feladatukat; figyelnek a Bansheek sikolyaira, megkeresik az elhunyt természetfeletti testét és a Nemetonhoz viszik, hogy elégessék. Ilyenkor arra sem emlékeznek, mit csinálnak, s képtelenek megkülönböztetni a barátot az ellenségtől. A gazdatestnek pedig ugyanúgy fogalma sincs történtekről, ez az idő kiesik számukra.
A pokolkutyák aztán egy idő elteltével a tudatukhoz térnek, ha valami emlékezteti rá őket, hogy kik ők. Ezt követően pedig dönthetnek, hogy csendestársként élnek-e tovább az emberben, hagyva hogy továbbra is ő irányítsa közös testüket, vagy leleplezik magukat és megpróbálják átvenni az irányítást a megszállt személytől. Ez utóbbi esetén, nagy küzdelem veszi kezdetét a test gazdájának fejében, ami addig tart, míg valamelyik teljesen el nem nyomja a másik tudatát. Persze, az is előfordulhat, hogy ugyan a pokolkutya felfedte magát a test tulajdonosa előtt, de hajlandó vele békében megférni és önszántukból váltogatják az irányítást egymás között. Akárhogy is, amíg mindkettejük tudata él és virul, addig tudnak egymással fejben kommunikálni, biztosítva róla „lakótársukat”, hogy még mindig jelen vannak. S mivel egy testbe szorultak, mindketten képesek érzékelni a fizikális érintkezéseket, valamint akár olvashatnak egymás gondolatai és emlékei között is.


Képességeik

A pokolkutyák a tűz elemet képviselik, a tűz az egyik legjelentősebb szimbóluma a fajnak. Pirokinetikus és termokinetikai erővel bírnak, azaz képesek tüzet, valamint a hőt teljesen az uralmuk alá vonni, termelni, megidézni és irányítani több tízméteres hatókörzeten belül. Ráadásul a pokol tüze oly forró és pusztító, hogy pillanatok alatt hamuvá égetik vele a gyors öngyógyulásra képtelen testeket, nem véletlen, hogy őket tartják a leghatalmasabb erejű lényeknek.
Ezen kívül fizikai erejük is igen nagy, érzékszerveik is sokkal kifinomultabbak, öngyógyító képességük pedig páratlan, szinte sebezhetetlenek miatta és ez a gazdatestükre is vonatkozik.
Továbbá, ami még inkább megnehezíti az elpusztításukat, hogy ellenállóak a különböző természetfeletti lények fizikai erejétől elkülönült szuperképességeikkel szemben. Például a kitsunék elementáris ereje sem fog rajtuk annyira, sem a boszorkányok és lidércek varázslatai, stb.
A pokolkutyák átváltozása is elég látványos, hiszen ilyenkor az egész testük lángba borul, íriszeik pedig parázs színben izzanak és akárcsak a vérfarkasoknak, nekik is állatias fogsoruk és karmaik lesznek.

A pokolkutya képességeihez nem csak maga a lény, de az ember is hozzáfér, akiben lakozik, és idővel akár ő is képes lehet megtanulni, hogyan használja ezt a hatalmas erőt anélkül, hogy át kelljen adnia az irányítást a benne élő természetfelettinek.

Gyengeségek:
A pokolkutyákat a többi természetfelettitől eltérő módon lehet csak elpusztítani, hiszen rájuk nem hat a hegyi kőris, vagy a madárberkenye, a telihold, vagy épp az ezüst fegyverek. Mivel a legenda szerint valamiféle démoni teremtményekről van szó, így a szentelt víz maróhatással van rájuk. A boszorkánymesterek által használt mitikus szimbólumok képesek megfékezni a pokolkutyákat. Több mágikus kör, vagy szimbólum is hatással lehet rájuk, legyen az bármilyen vallásból származó.
Az egyetlen fegyver pedig, amivel el lehet pusztítani magát a pokolkutyát és nem csak a gazdatestét, az athame (boszorkány tőr). Ezek a tőrök különleges szimbólumokkal vannak ellátva, viszont nagyon ritkák. Nagy erejű boszorkánymesterek képesek csak beleégetni tőrökbe ezeket a szimbólumokat, azonban ezeknek egy idő után elmúlik az ereje, s idővel újra meg kell erősíteni azokat.
Ezen kívül, a pokolkutyák jégkamrába zárása még egy nagyon jó módszer arra, hogy megfékezzünk egy ilyen teremtményt, hiszen egy bizonyos hőfok alatt, az extrém hidegben épp csak annyi hőt tud magának termelni, amelytől nem fagy meg.
A gazdatesttel viszont ennél valamivel "egyszerűbb" elbánni; bár a pokolkutya ereje majdhogynem ezt is ellehetetleníti, de egy szívbe szúrt és percekig el nem távolított fegyver képes lehet végezni vele.


Kapcsolat a többi fajjal

Tekintve, hogy a pokolkutyák feladata titokban tartani a természetfeletti világ létezését és benne minden ilyen lény holttestét is ők tüntetik el, eléggé változó lehet, egyedenként más és más. Ha kell, nem tétováznak elpusztítani valakit, aki fenyegetést jelenthet.
Különleges kapcsolatot ápolnak a Bansheekkel,
erről ITT olvashatsz!


Fontos betartandók

• Kérünk benneteket, hogy ne essetek túlzásokba ezeknek a lényeknek a nagy erejével, hiszen ők sem legyőzhetetlenek, ne akarjatok ti se azok lenni!
A pokolkutyák ugyan örök életűek, emberi testük azonban nem kortalan. Így, amennyiben gazdatestük megöregszik és meghal, ők visszakerülnek a túlvilágra.
• Amennyiben ilyen lényt hozol, eldöntheted, hogy úgy alkotod-e meg a karaktert, hogy a pokolkutya és az ember közül valamelyik végleg elnyomta-e már a másikat, ezzel megszerezve a teljes irányítást, vagy még mindig mindketten jelen vannak.


Admin
Pokolkutya Tumblr_pwp6qpTqxl1uek0c7o3_r1_250
Pokolkutya Tumblr_pwp6qpTqxl1uek0c7o4_r1_250
Életkor :
8
Pokolkutya Tumblr_pwp6qpTqxl1uek0c7o2_r1_500
"We don’t go out in the middle of the night murdering people,
DO WE?”


Pokolkutya Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Pokolkutya

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: First steps :: Kezdetek kezdete :: Bestiárium-